Nyolc film versenyez a Filmgaloppon
Vissza

Nyolc film versenyez a Filmgaloppon

A Filmtett – Erdélyi Filmes Portál negyedik alkalommal hirdette meg a Filmgalopp versenyfelhívást, amelyet a Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemle során szerveznek meg. Az erdélyi magyar filmes verseny ismét a kisjátékfilmekre és animációkra koncentrál, a verseny célja a fiatal, erdélyi magyar tehetségek felkutatása, filmjeik bemutatása a szakma és a nagyközönség előtt, elbírálásuk egy szakmai zsűri által – olvasható a portálon.

A kiírásra olyan 2017. január 1. óta elkészült fikciós alkotásokat – legyen az élőszereplős vagy animált film – nevezhettek, amelyek stábjának kulcsfigurái (író, rendező, operatőr, producer) nagyrészt erdélyi alkotók, javarészben erdélyi helyszíneken készítettek, többségében magyar nyelven. A kiírásra tizenkilenc alkotást neveztek be, ezekből választotta ki a portál szerkesztőségéből álló előzsűri a versenybe kerülő nyolc alkotást, amelyek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által felajánlott egymillió forintos fődíjért mérkőznek meg.

A 4. Filmgalopp versenyfilmjei abc-sorrendben:

Moldovai Katalin: Ahogy eddig

Tasnádi Levente: Alvajáró

Simó Ibolya: Falu Fessön

Kovács Nóra: Nova

Incze Kata: Small Talk

Csurka László-Csongor: Szevasz, Laci

Sztercey Szabolcs Benedek: Your Face Without The Screen

Frunza Roland: Vasárnap

A filmeket október 3–7. között a Filmtettfeszten vetítik, egyszerre több városban is, a díjkiosztóra a fesztivál utolsó napján, vasárnap kerül sor. A szervezők hamarosan a zsűritagok neveit is közlik.

(Borítókép: www.filmtett.ro)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Harminc százalékkal esett vissza a ...
Forma–1, Magyar Nagydíj: ...
Hol vagy ember?

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ