Nyárias időjárás szeptemberben
Vissza

Nyárias időjárás szeptemberben

Az elkövetkező négy napban folytatódik a nyárias időjárás, a hőmérsékleti értékek elérik a 30 Celsius-fokot is. Szombat délutántól azonban hideg levegő érkezik a sarkkörről, aminek nyomán csaknem az egész országban ősziesre vált az idő.

„Legalább a hétvége első napján, szombatig, szép és meleg idő lesz, nyugaton, észak-nyugaton, északon és a középső tájakon jó meleg, ott a hőmérők higanyszála 29–30 Celsius-fokig is felkúszik. Meleg, nyárias időjárásról beszélünk. Az évszaknak megfelelő időjárás kizárólag a tengerparton lesz, ahol a nappali csúcshőmérséklet legtöbb 23–24 fok lesz” – nyilatkozta Alina Șerban, az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) meteorológusa.

Elmondása szerint szombat délutántól hideg légáram érkezik Romániába, előbb az észak-nyugati tájakra, majd északon át megérkezik a középső országrészbe is, és lehűl az idő a Partiumban, Máramarosban, Erdélyben és Moldva északi vidékein.

„Ezeken a tájakon a hőmérsékleti értékek 29 fokról 22 fokra esnek vissza. A frontot eső is kíséri, záporok, zivatarok formájában. Eközben délen, dél-keleten még szombaton meleg időre lehet számítani, a csúcshőmérséklet eléri a 30 fokot is, a tengerparton pedig 24–25 fok lesz. De vasárnap már a sarkköri hideg eléri az egész országot, így a nappali csúcshőmérséklet nem haladja majd meg a 18–20 Celsius-fokot” – magyarázta a meteorológus.

Hozzátette: a hideg áramlat a jövő hét közepéig marad, jövő szerdától „több forgatókönyv is létezik, előfordulhat, hogy megjelenik egy meleg,, trópusi légáramlat”.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Oltean Csongor: Románia nem tartja ...
Borboly Csabát is megbírságolta a ...
Nézőpontok

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ