Nyári óvoda a Gyermekvilág óvodában
Vissza

Nyári óvoda a Gyermekvilág óvodában

Vakáció van. Elcsendesedtek az utcák. Nesztelen, hűvös nyári reggelen csak a Méhes utcai Gyermekvilág óvodából hallatszó gyermekkacagás zaja töri meg a csendet. Első vakáció, amikor a gyerekeknek lehetőségük van a Nyári óvoda program keretében játékra, mókára, vidámságra. A program 19 csoportban zajlik Kolozsvár-szerte, 7 helyszínen, 17 óvónő bevonásával.

A Gyermekvilág óvoda magyar tagozatának óvónői nagy lelkesedéssel készültek a vidám gyermeksereg fogadására, július 17-e és augusztus 11-e között. Ebben az időszakban a gyerekek a nyár kimeríthetetlen témájával ismerkedtek meg, mivel úgy gondoltuk, hogy az óvodásoknak kevesebb ismereteik vannak ezzel a témával kapcsolatosan. A nyárról kevesebbet beszélgettünk a tanév folyamán, ezért ez jó alkalom arra, hogy megismerjék a nyári gyümölcsöket és beszélgessünk a nyaralási lehetőségekről. Foglalkozásainkon négy témakört érintettünk: a nyári gyümölcsöket, a nyaralást a nagyinál, a tengeren és a hegyekben.

Első héten a gyerekek a nyári gyümölcsökkel ismerkedtek és az óvoda udvarán álló almafát figyelték meg. Gyümölcsöket kóstolgattak, pecsételtek, barkácsoltak. Ezt követte a nagyihoz vezető út felderítése, a közlekedési járművek elkészítése, és az udvaron szaladgáló állatok megfigyelése. Nagy élmény volt a gyerekek számára az eperhab nagyi módra való elkészítése.

Érdekes témának bizonyult a tengeren való nyaralás is, amikor a gyerekek, a szülők segítségével, tengerpartot varázsoltak az óvoda udvarára. Sokat játszottunk a szabadban, versenyeztünk, meséltünk, beszélgettünk, barkácsoltunk, festettünk, énekeltünk, természetes anyagokat gyűjtöttünk, de ugyanakkor nem feledkeztünk meg a román nyelv oktatásáról sem.

Tevékenységeink közül nem maradhatott ki a hegyek csodálatos világa sem, amikor a gyerekek átélhetik a sátorozás örömeit és megismerkedhetnek a természet szépségeivel.

Ezekért a tartalmas és élménydús pillanatokért köszönet Fekete Emőkének, a Nyári óvoda főszervezőjének, Livia Pojar óvodaigazgatónak, a szülőknek és a vidám gyerekeknek. Reméljük, jövő nyáron ismét találkozunk, és újabb tapasztalatokkal gazdagodunk. További kellemes vakációt!

Nagy Aliz, óvónő


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Irodalmi alapítványt hoz létre Olga ...
Elölről kezdődik a Zilahi Református ...
Megtalálták a vasárnap eltűnt 13 éves ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ