Novák Eduárd: 2032-ben Románia a legjobb 15 ország között lehet
Vissza

Novák Eduárd: 2032-ben Románia a legjobb 15 ország között lehet

Célunk az, hogy 2032-ben Románia a legjobb 15 ország között szerepeljen a sporteredményeket tekintve - jelentette ki ma Novák Eduárd.
Az RMDSZ közleménye szerint az ifjúsági és sportminiszter Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettessel együtt a nemzeti sport- és ifjúságfejlesztési stratégiáról tárgyalt a Cotroceni-palotában Klaus Iohannis államfővel.

„Az eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy a romániai sport számos problémával küzd, amelyek leginkább a hiányos infrastruktúrából, a jövőkép és stratégia hiányából, az erőforrások helytelen kezeléséből adódnak. Ezen szeretne változtatni az RMDSZ. Ugyanakkor azt is szeretnénk, hogy 2032-ben Románia a legjobb 15 ország között szerepeljen a sporteredményeket tekintve” - mondta Novák Eduárd.

A miniszter szerint ahhoz, hogy ezt elérjük, egy olyan nemzeti sportstratégia kidolgozására van szükség, amely a teljesítményre, versenyképességre alapul mind a sportolók, mind az edzők szintjén.

„Előtérbe kell helyeznünk azokat a sportágakat, amelyekben Románia jó eredményeket tud elérni' - idézi a közlemény Novákot. A tárcavezető hozzátette: „Olyan egységes intézkedéseket kell bevezetni, amelyek a gyerekek és fiatalok oktatásában szereplő sporttevékenységeket is magukba foglalják. A jelenleginél nagyobb összeget kell elkülöníteni a költségvetésből, ehhez a kiegészítéshez pedig egyértelmű és jól kidolgozott dokumentációt fogunk készíteni annak érdekében, hogy az erőforrásokat sokkal hatékonyabban használjuk fel.”

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Közel harmincezer vakcina érkezik ...
Boc túlfeszíti a húrt
CFR 1907: Vinícius fejese döntött Aradon

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ