Nottinghamben és a hollandiai ’s-Hertogenboschban történt
Vissza

Nottinghamben és a hollandiai ’s-Hertogenboschban történt

Az első fordulóban búcsúzott a hollandiai ’s-Hertogenbosch városában rendezett, füvespályás tenisztorna női párosversenyétől a Stollár Fanny, Renata Voravcova kettős.

A magyar, cseh duó a nyolcaddöntőben két sima játszmában kapott ki a szabadkártyás holland Arantxa Rustól és Eva Wacannótól.

Stollár korábban az egyes verseny első fordulójában bravúros teljesítménnyel verte az ötödik kiemelt kínai Su-aj Csangot.

Eredmény (a WTA honlapjáról), nők, 250 ezer dollár összdíjazás:

Páros, nyolcaddöntő: Rus, Wacanno (holland)–Stollár, Voracova (magyar, cseh) 6:2, 6:0.

A férfiak 612 755 euró összdíjazású versenyében Marius Copil (97. a világranglistán) a második akadályt is sikerrel vette, a negyeddöntőbe jutott a hetedik kiemelt japán Juicsi Szugita (53.) legyőzése után. A fordulatos mérkőzés két órát és 5 percet tartott. Az aradi versenyző összesen négyszer mérkőzött eddig Szugitával, párharcukban 3–1-re vezet.

A 27 éves Copil az első játszmában 5:4-es vezetésénél elszalasztott három szettlabdát majd elvesztette adogatását, végül mégis 7:5-re behúzta az első menetet. A második szettet a 29 esztendős Szugita uralta, a harmadikban fej fej mellett haladtak 4:4-ig, ekkor a román teniszező három bréklabdát mentett meg, a következőkben pedig nullára vette el ellenfele szerváját.

Copil 10 ászt ütött, feleannyi kettős hibája volt, az ázsiai teniszező statisztikai mutatói ennél szerényebbek voltak (3 ász/4 duplahiba).

A román teniszező eddigi jutalma 17 770 euró és 45 világranglistapont, következő ellenfele pedig az ausztrál Matthew Ebden, aki két játszmában bizonyult jobbnak a címvédő luxemburgi Giller Müllernél.

Eredmények, nyolcaddöntő: Copil–Szugita (japán, 7.) 7:5, 4:6, 6:4; Ebden (ausztrál)–Müller (luxemburgi, 3.) 6:3, 7:5; Tomic (ausztrál)–Haase (holland, 6.) 6:3, 7:5.

A közép-angliai Nottinghamben rendezett füvespályás versenyen (226 750 dollár) két sikeres fordulón van már túl a 30 esztendős ötödik favorit Mihaela Buzărnescu (30.). Előbb háromjátszmás meccsen 6:2, 3:6, 7:6 (5) arányban nyert a paraguayi Verónica Cepede Roygnél (120.). Buzărnescu az idény első sikerét aratta ezen borításon, mérkőzése 126 percet tartott négy évvel fiatalabb ellenfele ellen.

Szerdán már a negyeddöntőbe jutott a bukaresti lány, hasonló forgatókönyv szerint, ugyancsak háromszettes meccsen győzött a 28 éves amerikai Irina Falconi (152.) ellen (6:3, 5:7, 6:3). Ez a találkozó is két órát és hat percet tartott.

Buzărnescu 3 ászt ütött és ugyanannyi duplahibát vétett, Falconi kétszer adogatott védhetetelenül, viszont négyszer volt kettős hibája.

A román teniszező eddigi jutalma 6175 dollár és 60 WTA-pont, következő ellenfele a Naomi Oszaka (japán, 3.)–Denisa Allertova (cseh) párharc győztese lesz.

Buzărnescu párosban is versenyez a brit Heather Watson oldalán, lapzártakor az első kiemelt Ljudmila Kicsenok, Alla Kudrjavceva (ukrán, orosz) kettős ellen harcoltak, és döntő rövidítésben felülkerekedtek (1:6, 6:2, 10–4 volt a végeredmény). Buzărnescuék a negyeddöntőben a Priscilla Hon, Dalila Jakupovics (ausztrál, szlovén) duó ellen lépnek pályára.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Eurovíziós Dalfesztivál: Hollandia ...
Korrupciós botrány miatt felbomlott az ...
Az Erdélyi Gazdaságfejlesztési Program ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ