Női kézilabda Eb: sorsoltak Párizsban
Vissza

Női kézilabda Eb: sorsoltak Párizsban

Hollandia mellett Horvátország és Spanyolország lesz a magyar női kézilabda-válogatott csoportellenfele a november 29-én kezdődő és december 16-ig tartó Európa-bajnokságon. Románia a norvég, a német és a cseh nemzeti csapattal mérkőzik.

A sorsolást kedden rendezték Párizsban, az viszont már múlt hétfőn, a kalapbeosztások elkészítésekor kiderült, hogy a magyar csapat a Montbéliard-ban rendezendő C-csoportban ismét összekerül selejtezőbeli ellenfelével, az előző kontinenstornán ezüst-, a legutóbbi világbajnokságon pedig bronzérmes hollandokkal.

A magyarok december 1-jén éppen Hollandia ellen kezdik szereplésüket, amelytől a kvalifikációs sorozatban egy góllal kikaptak Győrött, Eindhovenben viszont – ugyancsak egy találattal – visszavágtak.

A horvátokkal legutóbb tavaly márciusban játszott Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese, amely Győrött 34–19-re győzött. A legutóbbi magyar–spanyol meccsre 2015 márciusában került sor Érden, és 25–25-ös döntetlenre végződött.

A francia–svájci határnál lévő Montbéliard sportcsarnoka, a L’Axone 6400 néző befogadására alkalmas.

A torna nyitómérkőzésén megismétlődik a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpia döntőjének párosítása: a házigazda és világbajnok Franciaország az ötkarikás címvédő Oroszországgal találkozik.

A csoportok első három helyezettje a középdöntőbe jut, amelynek mérkőzéseit Nantes-ban (A–B ág), illetve Nancyban (C–D ág) rendezik. Az elődöntőket és a helyosztókat Párizsban játsszák.

A 13. Európa-bajnokságra ugyanaz a 16 válogatott jutott ki, amely az előző, 2016-os svédországi tornán szerepelt.

Az Európa-bajnokság csoportbeosztása:

A-csoport (Nantes): Dánia, Svédország, Lengyelország, Szerbia.

B-csoport (Nancy): Franciaország, Oroszország, Szlovénia, Montenegró.C-csoport (Montbéliard): MAGYARORSZÁG, Horvátország, Hollandia, Spanyolország.D-csoport (Brest): Norvégia, Németország, Csehország, ROMÁNIA.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Eurovíziós Dalfesztivál: Hollandia ...
Korrupciós botrány miatt felbomlott az ...
Az Erdélyi Gazdaságfejlesztési Program ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ