Női kézilabda BL: a Győr Audi ETO KC bejutott a Final Fourba
Vissza

Női kézilabda BL: a Győr Audi ETO KC bejutott a Final Fourba

Kettős vereséggel búcsúzott a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, mivel a párharc szombati visszavágóján 33–22-re kikapott az orosz Rosztov-Don otthonában. Az FTC múlt vasárnap 29–26-ra veszítette el a párharc első mérkőzését Érden. A magyar csapat az egymást követő negyedik évben esett ki kettős vereséggel a BL negyeddöntőjében.

A címvédő Győri Audi ETO KC kettős győzelemmel jutott tovább, mivel a párharc visszavágón házigazdaként 33–21-re nyert a dán Odense ellen. Az ETO múlt vasárnap 29-28-ra nyerte meg a párharc első mérkőzését idegenben. A magyar csapat immár 23 mérkőzésből álló veretlenségi sorozatnál tart a BL-ben, és 12. alkalommal jutott elődöntőbe a legrangosabb európai kupasorozatban.

A visszavágón „csak” egy góllal kapott ki a Metz Handballtól, így ezúttal nem jutott a Final Fourba a Bukaresti MSC csapata, korábban sorozatban háromszor ez sikerült neki (egyszer nyert is, kétszer pedig bronzérmes helyen végzett). A fővárosi meccsen 31–26, most 23–22-re nyertek a franciák.

A norvég Vipers Kristiansand és a Metz HB története során először jutott be az elődöntőbe a legrangosabb európai kupában.

Eredmények, női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó: • Rosztov-Don (orosz)–Ferencvárosi Torna Club-Rail Cargo Hungaria 33–22 (15–9) – a Ferencváros gólszerzői: Háfra Noémi 7, Kovacsics Anikó, Tóth Nikolett, Katrin Gitta Klujber és Lukács Viktória 3–3, Schatzl Nadine 2, Klivinyi Kinga 1 – továbbjutott: a Rosztov-Don kettős győzelemmel, 62–48-as összesítéssel; a Rosztov-Don legeredményesebb játékosa a holland Lois Abbingh volt hét góllal • Győri Audi ETO KC–Odense Handbold (dán) 33–21 (18–10) – a Győr góldobói: Eduarda Idalina Amorim Taliska 7, Crina Elena Pintea 4, Stine Bredal Oftedal, Anne Mette Hansen, Veronica Egebakken Kristiansen és Bódi Bernadett 3–3, Kari Skaar Brattset, Nora Mörk, Tomori Zsuzsanna és Cornelia Nycke Groot 2–2, Jana Knedlikova és Görbicz Anita 1–1; a vendégek legeredményesebb játékosa Nadia Offendal volt öt góllal – tj. a Győr kettős győzelemmel, 62–49-es összesítéssel • Metz Handball (francia)–Bukaresti MSC 23–22 (11–9) – a Buk. MSC gólszerzői: Andrea Lekics 5, Majda Mehmedovics és Barbara Lazovics 4–4, Claudia Constantinescu Elizabeth Omoregie és Jovanka Radicsevics 3–3; a házigazdák legjobbja Meline Nocandy volt hat találattal; tj. a Metz kettős győzelemmel 54–48-as összesítéssel • Vipers Kristiansand (norvég)–Buducsnost Podgorica (montenegrói) 25–18 (11–8) – tj. a Vipers kettős győzelemmel, 49–37-es összesítéssel.

A május 11-én és 12-én esedékes budapesti négyes döntő sorsolását kedden rendezik a magyar fővárosban.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Sporthírek röviden
A kormány a mandátumát kockáztatva akar ...
Mintagyűjtemény Kalotaszegről

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ