Nincs megállapodása az alkotmánybíróságnak a SRI-vel
Vissza

Nincs megállapodása az alkotmánybíróságnak a SRI-vel

Ma az alkotmánybíróság közölte: nincs megállapodása a Román Hírszerző Szolgálattal (SRI), de más állami intézményekkel igen. Ilyen például a parlament két háza vagy a Különleges Távközlési Szolgálattal (STS).

„Az alkotmánybíróságnak nincs megállapodása a SRI-vel” – olvasható az intézmény által kibocsátott dokumentumban.

Az alkotmánybíróságnak ugyanakkor van érvényes megállapodása más állami intézményekkel, például a Különleges Távközlési Szolgálattal (STS), amely informatikai és kommunikációs eszközök használatával kapcsolatos szolgáltatásokat biztosít. Ezt a szerződést 2014-ben írták alá.

Emellett van érvényes megállapodás az Ab és a szenátus között 12 parkolóhely használatáról a parlament udvarán, ezt nemrég, 2018. május 29-én kötötték, és ma is érvényben van.

Az alkotmánybíróság leszögezi: a 2016. november 10-én a parlament két házával kötött megállapodás már nincs érvényben, ez ugyanis csak a 2016. november 25-én szervezett ünnepi ülésre vonatkozott, amelyet az 1866-os alkotmány elfogadásának 150., illetve az 1991-es alkotmány elfogadásának 25. évfordulójára szerveztek a parlamentben.

Az alkotmánybíróságnak voltak megállapodásai az Országos Igazságszolgáltatási Intézettel is a taláros testület bíróinak, ügyészeinek és asszisztenseinek képzésére, de ezek már nincsenek érvényben.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Minisztercserékről döntött a PSD: nyolc ...
Gabriela Fireanak elege lett a PSD-ből, ...
Theresa May: a Brexit után az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ