Nincs magyar díjazott, tarolt a Kolozsvári Román Színház az Uniteren
Vissza

Nincs magyar díjazott, tarolt a Kolozsvári Román Színház az Uniteren

A székelyudvarhelyi Tomcsa színház előadása és színésze, Nagy Botond kolozsvári Nóra-rendezése, a Nóra díszlet- és látványtervezése sem váltotta díjra a jelölést a hétfő éjjeli Uniter-gálán. A Kolozsvári Román Színház elhozta a legjobb női főszereplő, a legjobb férfi mellékszereplő és a legjobb előadás díját is.

Az udvarhelyiek A mi kis városunk című előadásában George Gibbs szerepét megformáló fiatal kolozsvári színész, Jakab Tamás is szerepelt a debütdíjasok jelöltlistáján, a díjat Andrei Chifu, a temesvári Eminescu színház művésze kapta Sławomir Mrožek Ház a határon című előadásában alakított El szerepéért.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház Nóra előadásának díszlet- és látványtervezéséért jelölték a díjra Carmencita Brojboiut és Rancz Andrást, a díjat a bukaresti Kis Színház Veszedelmes viszonyok előadásának látványvilágáért Cristina Milea kapta.

A legjobb férfi mellékszereplő díját Cristian Grosu kapta a kolozsvári Román Színház Tompa Gábor rendezte Vihar előadásának Caliban szerepéért. A legjobb női főszereplőnek járó díjat szintén a kolozsvári nemzeti társulat tagja, a napokban 39. születésnapját ünneplő, brassói születésű Anca Hanu hozta el (borítókép) Chiritza Bârzoi szerepéért (Ada Milea koncertelőadása Vasile Alecsandri és Matei Millo Chiritza koncertezik című előadásában). A kategóriában jelölték a szebeni Stanca színház művésznőjét, Ofelia Popiit is Márta szerepéért (Edward Albee: Nem félünk a farkastól, Andrei és Andreea Grosu rendezése). A legjobb férfi főszereplő sem az említett szebeni előadás George-a lett (Marius Turdeanu), hanem Lucian Ionescu, a bukaresti Excelsior Színház Az Addams család című előadásában Gomez Addams szerepében nyújtott alakításáért.

A legjobb rendezés díját Eugen Jebeleanu kapta a Bukaresti Kulturális Központ és a Compagnie des Ogres előadásáért (Útitervek. Egy nap a világ megváltozik). A kategóriában Nagy Botondot is jelölték a kolozsvári sétatéri színház Nóra előadásának rendezéséért.

A legjobb előadás lehetett volna az udvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Vladimir Anton rendezte A mi kis városunk című előadása is, de a Kolozsvári Román Színház Ada Milea-rendezése, a Chiritza koncertezik kapta.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Oltásbizottság: több mint 300 ezren ...
A miniszterelnöknek is beadták a ...
Komoly műszaki gondok a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ