Népszavazás - Felületesen és szakszerűtlenül szervezték meg a referendumot - vélekedik a Koalíció a Családért szervezet.
Vissza

Népszavazás - Felületesen és szakszerűtlenül szervezték meg a referendumot - vélekedik a Koalíció a Családért szervezet.

Az alkotmány 48-as cikkelyének módosítására kiírt népszavazást kezdeményező csoport állásfoglalást juttatott el az Agerpres hírügynökséghez, miszerint a Szociáldemokrata Párt és annak vezetője, Liviu Dragnea bojkottálta a referendumot, amelyet felületes és szakszerűtlen módon szervezett meg, és a lakosságnak a legelemibb tájékoztatást sem nyújtotta a népszavazás céljáról.

„Olyan helyzetbe kerültünk, hogy a politikai pártok bojkottálják a romániai keresztény egyházak szavazásra való buzdítását, a hivatalos nyilatkozatok dacára” - állítja a Koalíció a Családért szervezet, amely szerint a szavazókat a politikum befolyása alatt lévő közigazgatási, politikai tényezők, valamint a média vezette félre, a közélet vezetőinek valódi hozzáállása pedig nincs összhangban hivatalos nyilatkozataikkal. 

„Utoljára követeljük, hogy azonnal hagyják abba ezt az országos szintre kiterjesztett bojkottot, amely elsősorban a romániai keresztények ellen irányul” - olvasható az állásfoglalásban. 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Brexit - Theresa May: helyrehozhatatlan ...
Dragnea szerint Johannis hazaárulást ...
PLUS néven új pártot alapított Dacian ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • „Minél több házból esténként világosság ...
  • Két tervezőiroda 15 éve az épített ...
  • Erdélyi négyes
  • Életműdíj, gumicukorból
  • In memoriam Lőwy Károly