Nemzetközi konferencia az elmúlt száz évről a Sapientián
Challenges100 – Challenges, conflicts and opportunities. 100 years of state- and nationhood in Central and Eastern Europe
Challenges100 – Challenges, conflicts and opportunities. 100 years of state- and nationhood in Central and Eastern Europe
Vissza

Nemzetközi konferencia az elmúlt száz évről a Sapientián

A Sapientia EMTE Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Tanszéke a Challenges100 nemzetközi konferenciára várja az érdeklődőket 2018. november 15–17. között Kolozsváron – olvasható egy mai sajtóközleményben.

A Tordai úti épület A303-as termében megszervezett rendezvényen az ülésszakok mellett könyvbemutatók is várják az érdeklődőket.

A 2018-as centenáriumi év több esemény témájává vált idén, a Sapientia Kolozsvári Kara pedig világszinten hirdette meg a Challenges100 konferenciát, melynek keretében nemzetközileg ismert előadók mutatják be kutatási témájukat, képviselve többek között a római La Sapienza Egyetemet, a Tamperei Egyetemet, az LSE-t (London School of Economics) vagy a michigani Adrian College-ot. Az ülésszakok csütörtökön és pénteken zajlanak, reggel 9:30-tól 17 óráig, illetve az első nap két könyvbemutató is várja az érdeklődőket.

A dokumentum szerint a konferencia az elmúlt száz év nemzetállami fejlődést érintő kihívásait és lehetőségeit taglalja közép- és kelet-európai országokra fókuszálva. Az előadások öt témába csoportosulnak, az érdeklődők többek között nyelvi jogokról, kisebbségi létről, nemzeti fejlődés- vagy identitáskérdésekről tudhatnak meg új információkat. A teljes program a Sapientia Kolozsvári Karának honlapján elérhető angol nyelven ( http://kv.sapientia.ro/en/challenges100/program ). Az előadások szintén angol nyelven zajlanak, és mindenki számára nyitottak.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Sporthírek röviden
A kormány a mandátumát kockáztatva akar ...
Mintagyűjtemény Kalotaszegről

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ