Nemzetek Ligája: Marco Rossi szerint hat pont megszerzése a cél
Vissza

Nemzetek Ligája: Marco Rossi szerint hat pont megszerzése a cél

A magyar labdarúgó-válogatott számára hat pont megszerzése a cél utolsó két Nemzetek Ligája-mérkőzésén – hangsúlyozta Marco Rossi szövetségi kapitány Telkiben tartott sajtótájékoztatóján.

Rossi elmondta, Sallai Rolandra és Fiola Attilára sérülés miatt nem számíthat ezen a héten, míg Kádár Tamás és Ugrai Roland nem csatlakozott még a kerethez.

„Remélem, hogy nem lesz nagy gond a hiányom a pálya szélén” – utalt arra, hogy az észtek ellen csütörtökön nem ülhet le a kispadra az európai szövetség (UEFA) büntetése miatt, mivel sportszerűtlenül viselkedett a görögök elleni idegenbeli összecsapáson.

Elárulta, a csütörtöki mérkőzésen a másodedző Cosimo Inguscio irányítja a csapatot, és ő bízik segítőiben.

„Ismerjük az észtek játékát, reméljük, ezúttal nem követjük el ugyanazokat a hibákat, mint Tallinnban” – emlékeztetett a 3–3-as döntetlennel záruló összecsapásra.

Hozzáfűzte, nagyon sajnálja a helyzetet, amelyet az magyar szövetségnek (MLSZ) okozott az eltiltással, hiszen ezzel nehéz helyzetbe hozta az egész csapatot. Ugyanakkor elmondta, az MLSZ-től minden támogatást megkapnak a sikeres szerepléshez.

„Nem viselkedem másként a pályán kívül, mindig ugyanolyan a személyiségem. Tudom, hogy sokszor balhézom a kispadnál, de igyekszem úriember módjára viselkedni, hiszen tisztában vagyok vele, hogy egy országot képviselek” – mondta Marco Rossi.

Leszögezte: ha nem jönnek az eredmények, azért őt terheli felelősség, de nem akar arra gondolni, hogy együttese akár a negyedik helyre is visszacsúszhat, amely a kiesést jelentené a D-osztályba.

„A célunk hat pont megszerzése az itthoni két mérkőzésen, hogy ezáltal visszaszerezzük a szurkolók bizalmát, és támogatásukkal a későbbiekben kijussunk az Európa-bajnokságra” – közölte.

Kitért rá, nincs rajta nyomás az MLSZ részéről, hogy kit hívjon be és kit játszasson. Kizárólag ő és a stábja döntenek arról, hogy ki szerepeljen.

A keretbe most visszatérő Dzsudzsák Balázsról úgy fogalmazott, a következő három napban mérlegelik majd a lehetőségeket a játékával kapcsolatban.

Mint Rossi elmondta, amíg Dzsudzsáknak nem volt klubja, keresett egy kapitányt, akit Szalai Ádám személyében talált meg, ám amikor Dzsudzsák kezdőként lép pályára, akkor ő viseli majd a karszalagot.

Mint mondta, Szalai megítélése nem változott a szemében, változatlanul pozitívan tekint a csatárra, hiszen tisztelettel, alázattal és odaadással viszonyult a válogatotthoz. Rámutatott: még segítség is lehet az együttesnek, hogy két ilyen vezető személyiség is rendelkezésre áll.

„A negyedik hely szóba sem jöhet, nem lefelé nézünk, próbálunk pozitívak lenni” – fogalmazott Nagy Ádám. – „A legfontosabb a szurkolók miatt, hogy maximális pontszámot szerezzünk, és így minél előrébb végezzünk.”

Visszautalt az észt meccsre, és mint elmondta, három kapott góllal nagyon nehéz győztesen elhagyni a pályát nemzetközi szinten.

„Mindhárom gól csapatszintű dekoncentráltságot mutatott, ha odafigyelünk, ezeket mind-mind el tudjuk kerülni” – emelte ki.

A magyar válogatott négy játéknapot követően négy ponttal harmadik helyen áll a C-osztály 2. csoportjában, és már nem végezhet a kvartett élén, azaz nem juthat fel a B-osztályba. A nemzeti csapat csütörtökön 21.45-től játszik az észtekkel a budapesti Groupama Arénában, vasárnap pedig ugyanott, szintén 21.45-kor a finneket fogadja a zárófordulóban (mindkét találkozót élőben közvetíti az m4sport tévéadó).

Borítókép: Marco Rossi (balra) nem ülhet a kispadon az észtek ellen, a másodedző Cosimo Inguscio helyettesíti a meccs idején (jobbra) – FOTÓ: MTI


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Meghalt Grendel Lajos író
"Kapzsisági illetéket" vet ki ...
Johannis bejelentette, hogy ezentúl ő ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • „Minél több házból esténként világosság ...
  • Életműdíj, gumicukorból
  • Centenárium más szemszögből
  • Búcsú doktor Lőwy Károlytól
  • A lélekről beszélgettünk...