Nem sietné el az ALDE Johannis felfüggesztését
Vissza

Nem sietné el az ALDE Johannis felfüggesztését

Alapos mérlegelésnek kell megelőznie az államfő tisztségből való felfüggesztésére vonatkozó esetleges döntést a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) szerint

A párt szerint bár Klaus Johannist "egyre inkább meghaladják a tisztségével járó követelmények", felfüggesztésének esetleges kezdeményezését alapos mérlegelés kell hogy megelőzze, "maximális felelősséget" igénylő döntésről lévén szó meg kell vizsgálni az ezzel járó kockázatokat és következményeket.

"Beláthatatlan következményei lehetnek annak, ha egy mélyen megosztott, ugyanakkor gátlástalan politikai vezetők által fanatizmusra és erőszakra buzdított társadalomban kezdeményezzük az elnök felfüggesztését. Más szavakkal: csak akkor dönthetünk úgy, hogy eltávolítjuk a beteg részt a román állam testéből, ha meg vagyunk győződve arról, hogy a műtéttel nem zavarjuk meg az állam működését. Az elővigyázatosság annál is inkább fontos, hogy jövő év első felében Románia látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét" - áll az ALDE Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

A kisebbik kormánypárt ezzel a szociáldemokrata pártelnök kedd esti nyilatkozatára reagált, amelyben Liviu Dragnea azt mondta, a maga részéről nem lenne akadálya annak, hogy a koalíció kezdeményezze az államfő tisztségből való felfüggesztését, Călin Popescu-Tăriceanu ALDE-elnök azonban eddig nem értett egyet ezzel. "Én szeretném, de lássuk, meggondolta-e magát Tăriceanu" - fogalmazott a téma kapcsán a PSD-elnök.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Babérkoszorús örökség: családi ...
Egyenesbe kerülhet a kerékpárutak ...
Egy hét múlva kihirdetik a DiscoverEU ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A vádlottak padján
  • VIDEÓK - Magánház égett le Szászfenesen
  • A diplomátlan elit
  • Megnövelték a gyermekpénzt az RMDSZ ...
  • Szülő numeró 3