Nem növekednek a kolozsvári szállodák tarifái
Vissza

Nem növekednek a kolozsvári szállodák tarifái

Habár év végén megszavazták, hogy a szállodák a befolyt bevételük egy százalékát illetékként kell befizetniük a Kolozsvári Polgármesteri Hivatalnak, a Kolozs Megyei Szállodaláncok Egyesületének elnöke, Roxana Ghiran bejelentette, hogy az új illeték kirovása ellenére a szállodai árak nem fognak emelkedni. A szállodatulajdonosok inkább lemondanak bevételük 1 százalékáról.

– A speciális illeték akkor lesz igazán hasznos, ha az így begyűjtött pénzből a turisztikai infrastruktúrát fejlesztik. A Kolozs megyei szállodatulajdonosok egyetértenek az illeték bevezetésével, ugyanakkor azt kérjük, hogy a mi véleményünket is vegyék figyelembe a pénz elköltésével kapcsolatosan. Szükség van rövid, közép- és hosszú távú stratégiára a kolozsvári turisztika fellendítésére. Tudni kell, hogy milyen turisztikai terméket ajánlunk, milyen turistakategóriát vonzunk be, és melyek azok a közlési csatornák, amelyek igénybe vételével a turisztikai terméket eladhatjuk az érintetteknek. Kolozsvár nem rendelkezik nagymérvű turisztikai vonzerővel, a zenei fesztiválokon és a sportmérkőzéseken kívül.  A turisztikai szakemberek szándéka az, hogy a várost elismerjék olyan helynek, ahol olcsó és rövid vakációt lehet eltölteni – közölte Ghiran, aki szerint hasonló illetéket más városokban is kiszabtak már.

A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal megígérte, hogy az általa megszabott 1%-os illetékből befolyt pénzalapot csakis a kolozsvári turisztikai objektumok népszerűsítésére fogják használni, a turisták számának növelése, a turisztikai szolgáltatások minőségének javítása céljából. Ide tartozik még a turizmus online népszerűsítése és a város turisztikai márkanevének megerősítése is. A statisztikai adatok szerint a 2018-as év első tíz hónapjában 400 ezer turista látogatott Kolozsvárra.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Australian Open - Babos és Fucsovics a ...
Lehullt a vakolat az Első Magyar ...
„Komolyan veszem, hogy minden mindennel ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Történelmi látogatás
  • Visszahelyeznék a Sissi-szobor ...
  • „Ahogyan élek, az a hazám”
  • Még nincs vége
  • Szépen hangzó szavak mellett jó ...