Nem csak úszni lehet Katinkával
Vissza

Nem csak úszni lehet Katinkával

További programponttal bővült a többszörös olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinka kolozsvári tartózkodása: a sokszoros világcsúcstartó úszó, aki az Univer 24 – Az úszás ünnepe elnevezésű, az úszást mint egészséges mozgásformát népszerűsítő 24 órás rendezvény díszvendége, közönségtalálkozót is tart szombaton.

Az Iron Lady szeptember 28-án 14.30–16.00 óra között várja az érdeklődőket a BBTE Testnevelés és Sport Karának Aulájában (Pandurilor/Feketepalló u. 7.), ám, mint azt Demény Attila főszervezőtől, a Sports Culture egyesület képviselőjétől megtudtuk, a közönségtalálkozóra szintén regisztrálni kell, mégpedig az egyesület Facebook-oldalán, hiszen a terem „csak” 140 férőhelyes. Péntek késő délutánig mintegy 80-an jelentkeztek, tehát nem késő regisztrálni – tette hozzá a Szabadság kérdésére, ugyanakkor azt is elmondta, hogy aki nem tud úszni vagy nem regisztrált Az úszás ünnepére, hogy medencébe szálljon, a Victor Babeş/Iuliu Haţieganu Sportpark Universitas úszókomplexumának lelátóiról is megtekintheti, amint a magyar klasszis vízbe ugrik.

Hosszú Katinka, mint megtudtuk, tegnap este érkezett Kolozsvárra; a magyar klasszis ma felszólal a Victor Babeş/Iuliu Haţieganu Sportpark Universitas úszókomplexumában 10 órakor kezdődő Univer 24 – Az úszás ünnepe megnyitóján, ezt követően 11 órától ő maga is vízbe ugrik a maratoni, 24 órás versenyszám résztvevőivel, majd félórás úszás – és az azt követő szárítkozás – után a helyszínen 12 és 13 óra között rajongóival találkozik, dedikál.

Demény Attila főszervezőtől azt is megtudtuk, a gyerekeknek szóló tevékenységekre több mint ötszázan jelentkeztek, a haladó vagy közepes szintű felnőtt úszók tábora pedig mintegy 450 fős. „24 óra szórakozás lesz, ahol a versenyszellemet háttérbe helyezzük, és az úszást fogjuk ünnepelni. Igazi úszófesztivál lesz a mai” – vetítette előre a rendezvényt Demény Attila.

A vasárnap délben záruló rendezvény legje – Hosszú Katinkát leszámítva – az egyéni extrém hosszútávúszás lesz, amelynek résztvevői 24 órán keresztül úsznak. Ezen kívül többféle csapatúszás („Gyerekek, család és barátok”, „A versenyzés öröme”, „400 méteres váltó 6 órán át” „Félórás váltó 12 órán át”, „Csapatépítő úszás” kategóriákban) várja az előre bejelentkezett érdeklődőket, ezekben több száz úszó – gyermekek és felnőttek – egymást követően fognak úszni, az úszást ünnepelve és  közben jelenlétükkel lelkesen támogatva a 24 órás hosszútávúszók teljesítményét.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Porcelánboltban
Szilágy megye: végzetes előzés négy ...
Szombaton kezdődik a Csíkszeredai ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Telesulis pedagógusokat díjaztak ...
  • Kolozsi Levendula Napok: a lényeg az ...
  • Összeomlott a Bay-kastély Ördögkúton
  • Ne vigy minket a kísértésbe!
  • Megvezetés