Nehéz mérkőzéssel kezdi idegenbeli túráját a magyar válogatott
Vissza

Nehéz mérkőzéssel kezdi idegenbeli túráját a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott nehéznek ígérkező mérkőzéssel kezdi meg két idegenbeli mérkőzésből álló túráját Athénban, a Nemzetek Ligája C-osztályának 2. csoportjában.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a görögök elleni pénteki összecsapás után jövő hétfőn Észtországban szerepel.

Az éllovas finnek – akik előző két összecsapásukat megnyerték saját közönségük előtt, egyaránt Teemu Pukki találatával a magyarok, majd az észtek ellen – Tallinnban játsszák első idegenbeli mérkőzésüket.

A magyarok eddigi kilenc idegenbeli fellépésükön három döntetlen mellett hatszor kikaptak a görög csapattól.

A görögök budapesti fellépése, egy hónapja, zárt kapuk mögött 2–1-es hazai sikert hozott. A magyar keret – amelyben mindenki egészséges – a legutóbbi mérkőzéshez képest megerősödött a már magyar útlevéllel is rendelkező Willi Orbannal, az RB Lipcse csapatkapitányával. Rajta kívül újoncként utazik Görögországba a Budapesti Honvédból Baráth Botond és Holender Filip is.

Az összecsapás pénteken 21.45-kor kezdődik (élőben közvetíti az m4sport tévéadó)  a német Tobias Stieler sípjelére a Szpírosz Lúisz Olimpiai Stadionban. A 69 618 fő befogadására alkalmas létesítmény az AEK és a Panathinaikosz otthona is, a két gárdát heten képviselik a görög keretben.

A csoport állása: 1. Finnország 6 pont, 2. MAGYARORSZÁG és Görögország 3–3 pont (egyaránt 2–2-es gólarány), 4. Észtország 0.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iohannis: maximális felelősséget az ...
Női kézilabda-vb: magyar siker ...
Ludovic Orban: nyugdíj és állami ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ