Negyven millió lej közberuházásokra
Vissza

Negyven millió lej közberuházásokra

Alin Tişe, a Kolozs Megyei Tanács elnöke határozattervezetben indítványozza 40 millió lej elkülönítését a jövedelemadó áfájából visszaosztott összegből. Ebből egyenlítenék ki a felgyűlt tartozásokat és fizetnék ki a kölcsönök törlesztőrészleteit, illetve az infrastruktúra fejlesztését is ebből támogatnák. A nevesített összeg regionális pénzügyi igazgatóság közleménye szerint a Kolozs megyét megillető részarány. Az elkülönített összegből 7 millió lej az áfából visszaosztott pénzalap, közel 33 millió a jövedelemadóból származik, a maradék 148 ezer lej pedig tavalyi költségvetésből megmaradt pénzalap – derül ki a közleményből.

A minél tisztességesebb és hatékonyabb elosztás érdekében a megyei tanács minden önkormányzatot arra kért, hogy tájékoztassa a megyei hatóság illetékeseit arról, milyen nehézségekbe ütköznek a helyi fejlesztési programok társfinanszírozása, a helyi infrastruktúra fejlesztése, az uniós támogatásokból finanszírozott projektek kivitelezése, a tartozások kiegyenlítése és a kölcsönök törlesztőrészleteinek kifizetése terén.

– A tervezet célja, amelyet a megyei tanács plénuma elé fogok terjeszteni, hogy a területi közigazgatási egységek jelentős pénzösszegekhez jussanak a helyi közberuházások társfinanszírozására, ezzel is hozzájárulva a lakosság életszínvonalának növeléséhez – fogalmazott a tanácselnök.

A közigazgatási egységek kéréseinek és a Kolozs megyei polgármesterekkel való tanácskozáson elhangzottak figyelembe vételével kidolgozott tervezet értelmében jelentős összegeket juttatnak például a községi utak javítására, hidak építésére, járdák karbantartására, kultúrházak és sportlétesítmények építésére és helyreállítására, orvosi rendelők, játszóterek korszerűsítésére, szelektív hulladékgyűjtő egységek helyreállítására.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szabad vallásgyakorlat ...
„Mindenki hagyja békén a másikat”
A rendőrség megbüntette Ludovic Orban ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ