Negyven millió lej közberuházásokra
Vissza

Negyven millió lej közberuházásokra

Alin Tişe, a Kolozs Megyei Tanács elnöke határozattervezetben indítványozza 40 millió lej elkülönítését a jövedelemadó áfájából visszaosztott összegből. Ebből egyenlítenék ki a felgyűlt tartozásokat és fizetnék ki a kölcsönök törlesztőrészleteit, illetve az infrastruktúra fejlesztését is ebből támogatnák. A nevesített összeg regionális pénzügyi igazgatóság közleménye szerint a Kolozs megyét megillető részarány. Az elkülönített összegből 7 millió lej az áfából visszaosztott pénzalap, közel 33 millió a jövedelemadóból származik, a maradék 148 ezer lej pedig tavalyi költségvetésből megmaradt pénzalap – derül ki a közleményből.

A minél tisztességesebb és hatékonyabb elosztás érdekében a megyei tanács minden önkormányzatot arra kért, hogy tájékoztassa a megyei hatóság illetékeseit arról, milyen nehézségekbe ütköznek a helyi fejlesztési programok társfinanszírozása, a helyi infrastruktúra fejlesztése, az uniós támogatásokból finanszírozott projektek kivitelezése, a tartozások kiegyenlítése és a kölcsönök törlesztőrészleteinek kifizetése terén.

– A tervezet célja, amelyet a megyei tanács plénuma elé fogok terjeszteni, hogy a területi közigazgatási egységek jelentős pénzösszegekhez jussanak a helyi közberuházások társfinanszírozására, ezzel is hozzájárulva a lakosság életszínvonalának növeléséhez – fogalmazott a tanácselnök.

A közigazgatási egységek kéréseinek és a Kolozs megyei polgármesterekkel való tanácskozáson elhangzottak figyelembe vételével kidolgozott tervezet értelmében jelentős összegeket juttatnak például a községi utak javítására, hidak építésére, járdák karbantartására, kultúrházak és sportlétesítmények építésére és helyreállítására, orvosi rendelők, játszóterek korszerűsítésére, szelektív hulladékgyűjtő egységek helyreállítására.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Hamarosan visszaföldelik a Híd utcai ...
VIDEÓ - Utolsó útjára kísérték ...
Modellválasztás

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ