Narancssárga riasztás az ország területének háromnegyedére
Vissza

Narancssárga riasztás az ország területének háromnegyedére

Vasárnap reggelig érvényes narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) heves esőzések és vihar veszélye miatt az ország területének háromnegyedére. Nyolc megyében és a fővárosban sárga viharriasztás van érvényben.

Az előrejelzések szerint ma déltől vasárnap 6 óráig Máramarosban, Erdélyben, Moldvában, Dobrudzsában, Muntenia bizonyos részein, valamint a Körösök vidékén északi részén és a hegyvidéki térségekben felhőszakadásokra kell számítani. A lehulló csapadék mennyisége elérheti a 40, helyenként akár az 50-80 litert is négyzetméterenként. Emellett megerősödik a szél, villámlás, jégeső is várható.

Ugyanakkor vasárnap reggel 10 óráig sárga viharriasztás érvényes Gorj, Argeş, Vâlcea, Giurgiu, Mehedinţi, Krassó-Szörény, Temes, Arad megyére és Bukarestre, ahol gyakori villámlásokra, záporokra, jégesőre kell számítani a fokozott légköri instabilitás miatt. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 20-25, elszórtan a 40-50 litert négyzetméterenként.

Emellett vasárnap 10 órától kedd 10 óráig az ország egész területére vonatkozó sárga riasztás lesz érvényben rossz idő miatt.

Az ANM szerint a fokozott légköri instabilitás jövő hét elején is kitart az ország nagy részén.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Körvonalazódik a vakcinaútlevél: ...
Női olimpiai kvalifikációs ...
VIDEÓRIPORT – Így zajlik az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ