Napi átlagban csaknem négy órát internetezik az Y generáció
Vissza

Napi átlagban csaknem négy órát internetezik az Y generáció

Az Y generáció– angol nevükön „millennials” (magyarul ezredfordulósok) – tagjainak 94 százaléka napi átlagban több mint 30 percig internetezik, a világhálón töltött idő átlagosan 3,7 óra – derül ki a 2018 júliusában az Exact Business Solutions által készített kvantitatív közvélemény-kutatásból.

A csütörtökön nyilvánosságra hozott eredményekből arra is fény derül, hogy okostelefonos applikációkat átlagosan napi 2,4 órán át használják.

A felmérés egy 989 válaszadóból álló, a városi lakosságra reprezentatív mintán készült, azaz 18–32 éves, internetfelhasználó fiatalokon, akik közép- vagy felsőfokú végzettséggel rendelkeznek.

A Facebook kapcsán a válaszadók 85 százaléka úgy nyilatkozott, hogy naponta több mint fél órát töltenek el a közösségi portálon, az átlag 2,6 óra. 71 százalék mondta azt, hogy naponta több mint fél órát tölt képernyő előtt, az átlag 2,1 óra.

Az Y generáció többsége – 62 százalék – naponta felmegy a Youtube-ra is, ahol átlagosan 1,5 órát töltenek el. A videómegosztó platformot az Instagram közösségi portál követi napi átlag 0,7 órányi ott eltöltött idővel.

„Az újságokban, folyóiratokban közölt információk nem tartanak nagy érdeklődésre számot ebben a közösségben. Amíg ezeknek a fiataloknak a 72 százaléka azt mondja, hogy egyáltalán nem olvas nyomtatott újságot vagy folyóiratot, azt tapasztaljuk, hogy az online kiadványoknak sincs fantasztikusan kiemelkedő látogatottságuk körükben” – értékelte a közvélemény-kutatás eredményeit Lăcrămioara Loghin, az Exact Business Solutions menedzserigazgatója.

Az ezredfordulós generáció 43 százaléka egyáltalán nem fogyaszt online médiát, 33 százalékuk viszont napi rendszerességgel olvas különböző portálokat, de 30 percnél rövidebb ideig. Egynegyedük pedig azt mondta, több mint fél órát tölt ezzel minden nap, így a napi átlag fél óra körül alakul.

A LinkedIn, a Pinterest és a Twitter böngészésével töltik el a legrövidebb időt naponta a fiatalok, 6–12 perc között alakul az átlag.


EZ ÉRDEKELHETI
SMART ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tőkés László: az RMDSZ nem használta ki ...
Új szakmai egyesületet alapítottak a ...
KÓTA-életműdíjat kapott Szép Gyula

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Fejetlenség az oltási platformon, ...
  • Körvonalazódik a vakcinaútlevél: ...
  • Egy tonna bronz emléke
  • Egy tonna bronz emléke
  • VIDEÓRIPORT – Így zajlik az ...