Nagykövetség: az USA kormánya nem kommentálja magánszemélyek véleményét vagy következtetéseit
Vissza

Nagykövetség: az USA kormánya nem kommentálja magánszemélyek véleményét vagy következtetéseit

Az Amerikai Egyesül Államok bukaresti nagykövetségének szóvivője, Donald L. Caroll a MEDIAFAX hírügynökség megkeresésére, a Rudolph Giuliani által több romániai hivatalossághoz írt levél kapcsán közölte: az USA kormánya nem kommentálja magánszemélyek véleményét vagy következtetéseit.

„1. Azt ajánlom, keressék meg Giuliani urat, hogy ő kommentálja a neki tulajdonított nyilatkozatot.

2. Az USA kormánya nem kommentálja amerikai állampolgárságú magánszemélyek véleményét vagy következtetéseit.

3. Ahogyan az Amerikai Egyesül Államok bukaresti nagykövetsége és Romániai főbb európai partnereinek közös, június 28-ai nyilatkozatában is állt:

– Mostanáig Románia jelentős előrelépést tett a korrupcióellenes küzdelem és a hatékony jogállam építése terén. Bátorítjuk a románokat, hogy folytassák ezt az utat.

– Figyelemmel követjük a büntetőtörvénykönyv és a büntetőjogi perrendtartás módosításait, és fenntartjuk aggodalmunkat, hogy ezek közül több akadályozhatja a törvények alkalmazásában a nemzetközi együttműködést, és negatívan hathat egy sor bűncselekmény elleni küzdelemre.

– Bátorítjuk az érintett feleket, hogy vizsgálják meg újra a román jogi szakértők, valamint a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács és a külföldi szakértők, mint a GRECO, az Európai tanács vagy a Velencei Bizottság válaszát” – válaszolta a MEDIAFAX hírügynökségnek az USA bukaresti nagykövetségének szóvivője, Donald L. Carroll.

Rudolph Giuliani volt szövetségi ügyész és New York volt polgármestere, Donald Trump ügyvédje, levélben fordult Klaus Johannis államfőhöz és más romániai hivatalosságokhoz, amelyekben többek között kérte a legfőbb ügyészség és a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) közötti megállapodások vizsgálatát, és a bírákra gyakorolt nyomás megszüntetését.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓ - Megnyitották Essig Józsefnek a ...
Fordulók és fordulatok
Koprodukcióval folytatódik a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ