Nadal nem bírta, Del Potro vár Djokovicsra a US Open döntőjében
Vissza

Nadal nem bírta, Del Potro vár Djokovicsra a US Open döntőjében

A US Open férfi egyes elődöntőjét 2–0-s hátrányban fel kellett adnia az első helyen kiemelt spanyol Rafael Nadalnak, így a másik ágról fináléba jutó szerb Novak Djokovicsra a harmadikként rangsorolt argentin Juan Martín del Potro vár majd.

A bréklabdákkal tarkított első szettet Del Potro rövidítésben nyerte. A másodikban 2:1-es hátránynál hosszan ápolták Nadal jobb combját, és bár folytatta, fél lábbal – a végén már futni sem bírt – esélye sem volt az argentin játékossal szemben, végül 6:2-vel végződött. Ezt követően a spanyol klasszis nem erőltette a folytatást, kénytelen volt feladni az elődöntőt.

Del Potróra vasárnap az a Djokovics vár, aki az első körben Fucsovics Márton ellen kezdett, és az elődöntőben három sima szettben a japán Kej Nisikorit verte.

Ha a szerb teniszező vasárnap is győztesen hagyja el a pályát, beéri a Grand Slam-tornagyőztesek rangsorában az amerikaiak legendáját, Pete Samprast (14), és akkor csak Nadal (17), valamint a svájci Roger Federer (20) lesz előtte.

Eredmények:

Férfi, egyes, elődöntő: Del Potro (argentin, 3.)–Nadal (spanyol, 1.) 7:6 (3), 6:2-nél Nadal feladta; Djokovics (szerb, 6.)–Nisikori (japán, 21.) 6:3, 6:4, 6:2.

Férfi páros, döntő: Mike Bryan, Jack Sock (amerikai, 3.)–Lukasz Kubot, Marcelo Melo (lengyel, brazil, 7.) 6:3, 6:1.

Junior páros fiúk, negyeddöntő: Adrian Andrejev, Anton Matusevich (bolgár, brit)–Filip Cristian Jianu, Deney Wassermann (román, holland, 8.) 6:0, 6:4.

Junior páros lányok, negyeddöntő: Joanna Garland, Mojuka Ucsijima (tajvani, japán, 5.)–Selma Ştefania Cadâr, Viktorija Kanapatszkaja (fehérorosz) 6:2, 6:2.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Júliusban kezdik a Békási út ...
Rendezvényajánló
Az amerikai filmakadémia kiáll korábbi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ