MWC 2017: felfedezőút a mobilok világában
Vissza

MWC 2017: felfedezőút a mobilok világában

Manapság a barcelonai tavasz egyenlő a mobilok világában történő mélybúvárkodással. A márciusi Mobile World Congress 2017 rendezvényen hozzávetőleg 108 ezer látogató fordult meg, hogy a 208 országból érkező 2300 vállalat újdonságait megtekintse. Erre a célra a Fira Gran Via és a Fira Montjuïc 9 csarnokát és 11 kültéri helyszínét alakították ki a kongresszus céljaira, március első napjaiban.

A kolozsvári Codespring csapata negyedszer vett részt a vezető technológiai eseményen. És igen (!), egy újabb sikeres találkozás volt lehetséges ügyfelekkel és megrendelőkkel.

A Codespring egy barátságos kis kolozsvári szoftverfejlesztő és outsourcing cég. Bekapcsolódni az MWC nyüzsgésébe számára egy nagy lehetőség, hogy ötleteket merítsen, lehetséges megoldásokat beszéljen meg, és lássa, hogy az előző év prototípusai hogyan törtek be a piacra.

Minden a mobil eszközökről és kiegészítőkről szól, de ez természetes, hiszen a világ legnagyobb technológia vásárán vagyunk. Színpadon: LG G6, LG X Power2, Sony Xperia XZ Premium, Sony Xperia XZs, Samsung Galaxy 8 tease, Samsung Galaxy Tab S3, Huawei P10, Huawei Watch 2, ZTE Gigabit, Moto G5, BlackBerry KeyOne, Porsche Design Book One és a nagy visszatérő, a Nokia.

A 2017 évi kiadás vezető látványosságai közül a következőket soroljuk fel: okos otthonok (connected homes), okos járművek (connected cars), virtuális valóság (VR, AR), 3D nyomtatás, hologrammok, mesterséges intelligencia, viselhető eszközök (wearables), innovatív anyagok és megoldások.

A GSMA Innovation City standja bizonyult a mobil csúcstechnológiai termékek és szolgáltatások egyik legforróbb pontjának a kiállításon. A legjelentősebb, a vásáron is népszerűsített újdonság az 5G volt, amely előreláthatóan 2020-ig kész lesz az üzleti szféra és a végső felhasználók igényeinek is megfelelni.

Az általános trendeket tekintve a gyorsulást emelnénk ki: az új mobil eszközök és az alapberendezések egyre gyorsabb alkalmazásokat, egyre gyorsabb processzorokat, egyre gyorsabb alapsávokat és rádiófrekvencia-alapú eszközöket követelnek majd.

A 4-years-from-now (4YFN) startapokat támogató platform, amely lehetővé teszi befektetők és kezdő cégek együttműködését, lenyűgözte a látogatókat a Fira Montjuïc-on bemutatott vállalkozók számával és változatosságával. A 4YFN nagydíjért pitchelő cégek egy fenntarthatóbb és energiatakarékosabb élet megvalósítására tettek javaslatokat.

A Codespring csapata számára a MWC idei rendezvényén való részvétel újabb lehetőséget jelentett, hogy kézzelfogható közelségbe kerüljenek a technológiai vívmányokkal. Reméljük, hogy felkeltettük olvasóink érdeklődését és kíváncsiságát a leginnovatívabb mobil eszközök és szolgáltatások iránt.

Diana Ciorba


EZ ÉRDEKELHETI
SMART ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Semjén: a nemzetpolitika nagy sikere a ...
Kigyulladt, de biztonságosan landolt a ...
Drónnal csempésztek cigarettát ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ