Mozgó-konferencia hollókkal, böngészőkkel és bonifáczokkal
Vissza

Mozgó-konferencia hollókkal, böngészőkkel és bonifáczokkal

Idén sem maradt távol a Fehér Holló Média Klub Egyesület a Kolozsvári Ünnepi Könyvhéttől, sőt – stílszerűen –, egyenesen ott tartották meg idei szakmai konferenciájukat, mozgásban... ahogy náluk szokás.

Bonifácz • a tizenéves Szabadság

Az előadókon és meghívottakon kívül jelen voltak az egyesület ösztöndíjasai, illetve legfiatalabb tagjai – köztük a szamosújvári Magyar Tannyelvű Elméleti Líceum frissen alakult, a Fehér Hollók által támogatott diáklapjának, a Böngészőnek egy képviselője is.

A Világhírnév Kiadó sátrában tartott mozgó-konferencia után Szabó Csaba, a médiaklub alapítója, egyben a Szabadság napilapban megjelenő Bonifácz megálmodója, valamint a Bonifácz jelenlegi szerkesztője, Balázs Bence – aki annak idején éppen Szabó Csaba „idejében” került a Bonifáczhoz – közös együttműködésben állapodtak meg, így mondhatni ismét összeállt a „nagy csapat”, amellyel annak idején, a ’90-es évek végén a diáklap „virágkorát” élte.

A Bonifácz, mint a Szabadság tizenésevekhez szóló melléklete, és a Fehér Holló Médiaklub illetve a corbiialbi.ro román–magyar „kontaktportál” közötti partnerség – amibe a Böngészőt is meghívást kapott – célja, hogy a fiatalokkal, mint leendő újságolvasókkal megismertesse a sajtó, a pontos információ illetve a pontos informálás fontosságát, s hogy a szerkesztőségi életbe való bevonás által a fiatalokkal megszerettesse az újságírást, mint szakmát, mindeközben pedig szolgálja a román-magyar párbeszédet. Nyitottak vagyunk továbbá más diáklapokkal való együttműködésre, és általában a téma iránt érdeklődő fiatalok felé, így aki szívesen kipróbálná magát és újságírói vénáját nálunk, bátran keresse fel szerkesztőségeink egyikét.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Eredménytelenül zárultak az első ...
Magyar részleg az egész családnak a ...
Az Európai Bizottság újabb 1,5 milliárd ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓK – Március 15. Kolozsváron
  • Ők a Zrínyi Ilona matekverseny ...
  • A bátrak előtt tisztelegtek a felvonulók
  • Dilettantizmus felsőfokon
  • Csörte