Mivel győzködte Dăncilă az amerikai üzletembereket?
Vissza

Mivel győzködte Dăncilă az amerikai üzletembereket?

A romániai üzleti lehetőségek iránt érdeklődő amerikai vállalatok képviselőivel találkozott Viorica Dăncilă miniszterelnök, aki munkalátogatáson tartózkodik az Egyesült Államokban.
Az üzletemberekkel folytatott megbeszélésen a kormányfő hangsúlyozta a transzatlanti partnerség fontosságát, majd azt hangsúlyozta, hogy Románia elkötelezett az USA-val való stratégiai partnerség gazdasági vetületének erősítése mellett.

A miniszterelnök ismertette a befektetőkkel a kormány fontosabb intézkedéseit, illetve a Románia által az energia, egészségügy, kutatás és innováció, valamint az információtechnológia terén kínált lehetőségeket - mutat rá a kormány sajtóközleménye. Emellett számba vették azokat a nagyszabású infrastrukturális, energia-, turisztikai és egészségüggyel kapcsolatos projekteket, amelyek köz- és magán-együttműködésben valósulhatnak meg, és amelyekben az amerikai vállalatok is érdekeltek lehetnek.

A kormányfőt elkísérő Eugen Teodorovici pénzügyminiszter kiemelte, hogy gazdasági bővülés tekintetében Románia élen jár az Európai Unióban, GDP-arányos államadóssága a hatodik legkisebb az EU-ban, ugyanakkor 30 éves mélyponton van az országban a munkanélküliség.


 

EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Spanyol Nagydíj: Hamilton hatodszor ...
Sporthírek röviden a nagyvilágból
Szolidáris felelősségvállalás

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ