Mint a western-filmekben: szerelvényre támadtak Hunyad megyében
Vissza

Mint a western-filmekben: szerelvényre támadtak Hunyad megyében

Kórházba került szerdán egy biztonsági őr, aki a Zsilyvajdejvulkány (Vulcan) bányatelepén áthaladó, kőszenet szállító vonatot őrizte, miután a szerelvényre támadó tolvajok egy lapáttal fejbe verték. Az őrök tizennégy lövést adtak le, amíg sikerült elkergetniük a támadókat.

„Vannak őreink, akik kísérik a kőszénszállítmányokat. Szerdán egy mintegy harminc főből álló banda támadt a szerelvényre” – nyilatkozta a MEDIAFAX tudósítójának Aurel Uilăcan, a kőszénszállítmányok kíséretét ellátó biztonsági cég képviselője.

„Az áldozat a sürgősségi osztályon van. Koponyasérülést szenvedett, illetve a könyöke is megsérült. A petrozsényi sürgősségi kórházba viszik át, hogy tomográffal is megvizsgálják” – jelentette ki Cătălin Popa, a vulkányi kórház menedzsere.

A biztonsági cég munkatársai azt mondják, több figyelmeztető lövést is le kellett adniuk ahhoz, hogy elkergessék a tolvajokat. „Tizennégy lövés dördült el, valamennyi figyelmeztető lövés volt” – közölte a cég képviselője.

Elmondása szerint korábban is voltak már összecsapások az őrök és a tolvajok között, de egyik sem volt ennyire erőszakos.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Bukarestben és az erdélyi megyékben ...
Felmentette első fokon a bukaresti ...
Koronavírusos beteg Medgyesen – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ