Miniszter: visszamenőleg nem alkalmazzák az energiadrágulás miatti támogatást
Vissza

Miniszter: visszamenőleg nem alkalmazzák az energiadrágulás miatti támogatást

Virgil Popescu energiaügyi miniszter egy bukaresti tanácskozáson kijelentette, hogy az energiadrágulások kompenzálásának új szabályai február elsejétől hatályosak, visszamenőleg nem alkalmazhatók.

Virgil Popescu elmondta, hogy a kormány a kedd délutáni ülésén fogadja el az energiafogyasztók támogatásáról szóló új sürgősségi rendeletet. A miniszter cáfolta azokat a sajtóinformációkat, miszerint az energiadrágulások kompenzálásának új szabályait a kormánynak szándékában áll 2021. november elsejéig visszamenőleg alkalmazni. Hangsúlyozta, hogy egyetlen törvény sem lehet visszamenőleges hatályú. A koalíció a későbbiekben dönt arról, hogy milyen formában támogatja április elseje után az energiafogyasztókat - tette még hozzá.

Virgil Popescu közlése szerint a drágulások kompenzálásáról szóló új jogszabály alkalmazása 3 milliárd lejes terhet ró a költségvetésre. Elmondta, az állam a szolgáltatóknak akkor utalja át az őket megillető összegeket, amikor szabályosan fogják kiállítani az energiaszámlákat. A azdasági minisztérium javaslata szerint a fogyasztóvédelmi hatóságnak 20.000 lejtől 200.000 lejig terjedő bírsággal kellene sújtania a jogszerűtlen számlákat kiállító szolgáltatókat, jelenleg a maximális bírság 50.000 lej – írja az Agerpres.


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ha látja Molnár Beátát, hívja a ...
Felerősödött a munkaerő-ingadozás, ...
Háborús sebek és történelmi helyek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ