Milyen lesz az időjárás az elkövetkező időszakban?
Vissza

Milyen lesz az időjárás az elkövetkező időszakban?

Meleg idő várható a következő két hétben, de számolnunk kell a légköri instabilitással - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) május 23-a és június 5-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben 21-25 fok közötti maximumok és 8-12 fok közötti minimumok várhatók a következő kéthetes időszakban, ez megfelel a sokévi átlagnak. Május 25-e itt is nyárias napnak ígérkezik, 25-30 fok közötti nappali hőmérséklettel. Június 2-án is melegebb lesz a szokásosnál, 28-án viszont valószínűleg hűvös reggelre ébredünk, az éjszakai minimumok 4-8, a nappali maximális értékek 18-22 fok között mozognak majd. 25-én és 26-án viharokra is készülni kell, gyakoribb esőzések május 29-e után várhatók.

A hegyvidéken május 25-27 között, majd június 3-a körül számíthatunk melegre, 24 fokos nappali és 14 fokos éjszakai hőmérséklettel, a többi napon az időszaknak megfelelő időjárás valószínű, 12-18 fokos maximumokkal és 3-8 fokos minimumokkal. Légköri instabilitás inkább délutánonként alakul majd ki, május 26-án és 28-a után kiadósabb eső valószínű.

(Fotó: Facebook)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nyolc magyar filmet láthat a közönség a ...
Egyelőre nem terveznek megszorító ...
A jegybank 4,75 százalékra emelte az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ