Milyen lesz az időjárás a hosszú hétvégén?
Vissza

Milyen lesz az időjárás a hosszú hétvégén?

Országszerte változékony időre számíthatunk a Nagyboldogasszony ünnepe (augusztus 15.) miatt hosszabbra nyúló hétvégén, a tengerparton és a hegyekben is záporokra, zivatarokra lehet számítani.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szolgálatos meteorológusa, Marina Antonescu elmondta: a tengerparton hűvösebb lesz, mint az elmúlt napokban, sok helyen kialakulhatnak záporok, és időnként megerősödik a szél. Szombaton és vasárnap többnyire borús lesz az idő, a nappali csúcsértékek 27 és 30 Celsius-fok között változnak, éjszaka 20-22 fokig hűl a levegő. A tenger vize 24-26 fokos lesz. Hétfőn is lehet esőzésekre számítani, de gyengébb lesz a szélmozgás, mint az elmúlt napokban - magyarázta a szakember.

A hegyekben péntektől hűvös, borús lesz az idő, szombaton, vasárnap és hétfőn záporok, zivatarok várhatók. A nappali maximumok 15 és 23 fok között, az éjszakai minimumok 12 fok körül alakulnak. „Kevés esély van arra, hogy meglássuk a napot a hegyekben a következő három nap” - fogalmazott Marina Antonescu.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Újabb bölcsődéket építenek
Évadújranéző Nemzetközi Találkozások ...
Elvetették a parlamenti képviselők ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ