Milyen idő várható az elkövetkező időszakban?
Vissza

Milyen idő várható az elkövetkező időszakban?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzése szerint az elkövetkező időszakban a megszokottnál magasabb hőmérsékleti értékek várhatók.

A szakemberek szerint november 11-24. időszakban néhol akár a 20 Celsius-fokot is elérhetik a csúcshőmérsékletek, és csak kis mennyiségű csapadékra kell számítani.

Erdélyben november 12-étől kezdődően majdnem az egész időszakban az ilyenkor megszokottnál sokkal melegebb időre számíthatunk. Az átlagos nappali csúcshőmérséklet 13 és 18 Celsius-fok között alakul, éjszaka pedig sokkal enyhébb lesz az idő, mint az évnek ebben a időszakában általában, pontosabban 4 és 10 fok közötti minimumokra kell számítani. Ez alól csak november 12-ének hajnala képez kivételt, amikor az ország keleti részében 0 fok alá süllyed a hőmérséklet. November 21-e után kisebb lehűlés várható, de még így is enyhébb lesz az idő a megszokottnál. Elszórt esőzések 13-a körül és 20-a után várhatók.

A hegyvidéken is sokkal enyhébb lesz az idő a jelzett periódus nagy részében: az átlagos nappali hőértékek 5-10 Celsius-fok körül alakulnak és éjszaka sem esnek 0 fok alá, nagyrészt 1 és 6 fok között lesznek.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓ - Színpad épül a Főtéren. Mire ...
Cannes – A Kritikusok hete is ...
Iohannis alkotmányossági óvást emelt a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ