Mihai Tudose kormányfő újra akarja tárgyalni a Föld bölcsessége árát
Vissza

Mihai Tudose kormányfő újra akarja tárgyalni a Föld bölcsessége árát

Mihai Tudose kormányfő úgy nyilatkozott, Ionuț Mișa pénzügyminiszter és Lucian Romașcanu, a kulturális tárca vezetője megpróbálja újratárgyalni a Föld bölcsessége című Brâncuşi-szobor árát, úgy értékeli, a Cioloș-kormány által kialkudott összeg „óriási”.

„Úgy gondolom, őket is meg kellene kérdezni (a Cioloș-kabinet tagjait – szerk. megj.), meg azokat a polgárokat, akik úgy elvannak egy történelmi helyért (Verespatak – szerk. megj.), talán megkérdezik Cioloș urat is, hogy lehetett elindulni a tárgyalások során 4 milliótól és eljutni 11 millióig. Összegyűlt egy millió, s még kellett nekik tíz… A pénzügyminiszter úr a kulturális miniszterrel, Romașcanu úrral megpróbálnak tárgyalni a híres szobor tulajdonosaival, lássuk, melyik az utolsó ár” – fejtette ki a miniszterelnök.

Azt mondja, nem állapítottak meg maximális árat az alkotásért. „Amennyiben a dolgok lezárulnak, rendben… Nem, hát visszaadjuk a pénzt a polgároknak, s ilyen az élet” – fogalmazott.

Kitért arra is, hogy már döntöttek arról, hogyan juttatják vissza a pénzt az embereknek. „Zárjuk le az egyeztetéseket a tulajdonosokkal. Mégiscsak óriási összeg 11–15 millió” – összegzett Mihai Tudose.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Vb-2018, D-csoport, 2. forduló: Az ...
VIDEÓK, FOTÓRIPORT – Sátrat ...
Pincéket árasztott el, fát döntött ki a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ