Mi, hol, mikor – Rendezvények Kolozsváron
Vissza

Mi, hol, mikor – Rendezvények Kolozsváron

NEMZETKÖZI DIÁKOK BALETTELŐADÁSA. Romániából, Ausztriából, az Amerikai Egyesült Államokból, Svájcból és Olaszországból mintegy nyolcvan diák lép színpadra pénteken, július 14-én 18 órától a VII. Balettbemutatón, a kolozsvári Diákművelődési Házban. Az előadás a Simona Noja Művelődési Alapítvány és az Octavian Stroia Balett- és Drámaiskola tíznapos mesterkurzusainak záróakkordja, koreo­gráfusok: Simona Noja Nebyla, a Bécsi Balettakadémia igazgatója, Boris Nebyla, a Bécsi Dance Arts Iskola igazgatója és meghívottaik (Shoko Nejime Japánból, Gianpiero Tiranzoni Olaszországból, Katharina Vlnieckova Szlovákiából, Luminiţa Toader Romániából). A klasszikus és modern koreográfiákat bemutató diákok életkora 6–19 év. A belépés díjtalan.

PÉCSI KONCERT A SZENT MIHÁLY-TEMPLOMBAN. Pénteken este 7 órától Canticum Hungaricum címmel énekkari koncert lesz a kolozsvári Szent Mihály-templomban. A pécsi Mecsek kórus magyar szerzők alkotásait fogja megszólaltatni. Vezényel Balatoni Sándor, orgonán közreműködik Szőke Szilvia. A belépés ingyenes.

INTERAKTÍV MÚZEUM VASÁRNAPIG A MŰVÉSZETIBEN. Vasárnapig minden nap 10, 11, 12, 13 és 14 órától interaktív múzeumlátogatást kínálnak a szokásos belépőjegy áráért (idegenvezetői illeték nélkül) a kolozsvári Művészeti Múzeum Hans Mattis-Teutsch kiállításán. A 30-40 perces, román nyelvű játékos tárlatlátogatást a Babeş–Bolyai Tudományegyetem művészettörténet és kulturális turizmus szak diákjainak együttműködésével vezetik.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Még nincs hivatalos tájékoztatás Avicii ...
Donald Trump "remek hírként" ...
MOGYE - Potápi: gondolkodni kell azon, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ