Mi, hol, mikor
Rendezvényajánló
Rendezvényajánló
Vissza

Mi, hol, mikor

KOVÁCS ANDRÁS FERENCCEL találkozhatnak az érdeklődők október 5-én, csütörtökön délután 5 órakor a Minerva-házban (Napoca/Jókai utca 16 szám). A Fiatal Írók Szövetsége, a Látó szépirodalmi folyóirat és a Minerva Művelődési Egyesület közös szervezésében létrejött eseményen bemutatják a Fiatal Írók Szövetsége kiadásában megjelent KAF-olvasókönyv című kötetet.

GHEORGHE CODREA (1956–1989) DÍSZLETTERVEK című kiállításával nyitja meg új székhelyét a kolozsvári Quadro Galéria. A kiállításban bemutatott díszlettervek és az előadásokról készült fényképek, valamint a 150 oldalas, hiánypótló, gazdagon illusztrált kötet, a romániai kommunizmus nehéz évtizedei alatt a szcenográfiai nyelvezet megújítására és modernizálására épülő életmű bemutatását célozza meg. A székhelyavatóval egybekötött megnyitóra október 5-én, csütörtökön délután 6 órakor kerül sor a Samuil Micu utca 7. szám alatt.

EGYED EMESE költő, egyetemi tanár a meghívottja az E-MIL és a Bulgakov Kávézó Álljunk meg egy szóra! című  közös irodalmi beszélgetés-sorozatának október 5-én, csütörtökön este 7 órától a Bulgakov Kávézóban. A meghívottal László Noémi beszélget.

DEBRECZENI MÁRTON KULTUSZA GRÓF MIKÓ IMRE DEBRECZENI-ÉLETRAJZÁTÓL BITAY ENIKŐ KÖTETÉIG címmel Debreczeni-Droppán Béla, a Magyar Nemzeti Múzeum történész-főmuzeológusa tart könyvbemutatóval egybekötött előadást október 6-án, pénteken délután 5 órától az Erdélyi Múzeum-Egyesület székházában (Napoca/Jókai utca 2 szám). Házigazda: Sipos Gábor EME-elnök.

 

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓ - A Szarkaláb Néptáncegyüttes ...
Darius Vâlcov: halálosan megfenyegették ...
Carmen Dan: tíz csendőr esetében merült ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ