Mi, hol, mikor
Rendezvényajánló
Rendezvényajánló
Vissza

Mi, hol, mikor

BAJOR ANDOR-EMLÉKEST A MINERVA-HÁZBAN – Kilencvenéves lenne Bajor Andor. A kerek évforduló jegyében a Polis Könyvkiadó „Emlékezet”-sorozata ezúttal az ő életét és életművét eleveníti fel, válogatva a kortárs kritikák és az irodalomtörténeti tanulmányok legjavából, kortárs visszaemlékezésekből. A könyvbemutatóval egybekötött emlékestre szeptember 30-án, szombat délután 5 órakor kerül sor a Minerva Művelődési Egyesület Cs. Gyimesi Éva termében (Napoca/Jókai utca 16 szám). A kötetet bemutatja, illetve Bajor Andorra emlékezik: Balázs Imre József, Bodó Márta, Jakab Gábor és Dávid Gyula. Bajor Andor műveiből Rekita Rozália, Györgyjakab Enikő, Bodolai Balázs és Köllő Csongor színművészek olvasnak fel. Az est házigazdája: Tibori Szabó Zoltán. 

HATÁRON INNEN – HATÁRON TÚL FESZTIVÁL AZ ARKHAI SZOBORPARKBAN – Szeptember 30.– október 1. között szervezi meg első alkalommal  a Határon Innen – Határon Túl elnevezésű fesztivált a magyarfenesi Arkhai Szoborpark. Program: szeptember 30., szombat – 12:00-16:00 kerámia műhely (vezető Kun György szobrászművész); textil műhely – nemezelés (vezető Vitz Tünde textilművész). Helyszín: Arkhai Szoborpark (Magyarfenes, Fő út, 442 szám). 16:30 Rumi László TeatRum – gólyalábas produkció-ízelítő a falu központjában; 17:00 Rumi László TeatRum – interaktív gólyalábas produkció az Arkhai Szoborparkban; 18:00 Gorzó Boglárka és a Lyceum Kamarakórus műsora; 19:00–21:00 Világzene DJ Electroclown-nal. Vasárnap, október 1. (A vasárnapi programok helyszíne a Magyarfenesi Kultúrház) – 13:00–16:30Animációk, kisjátékfilmek, dokumentumfilmek vetítése; 17:00–18:00 Az Arc című rajzpályázat kiállítása (a Tükörteremben), díjkiosztó (nagyterem); 18:00–20:00 A Héjuska gyerekszínjátszó csoport ünnepi előadásai, kisjátékfilm bemutató. A belépés ingyenes, kivéve a textil- és a kerámia műhelyeket.  

KÖNYVTÁROSOK TALÁLKOZNAK KOLOZSVÁRON – Bulgáriai és moldova köztársaságbeli szakemberek is részt vesznek a könyvtárosok kolozsvári nemzetközi konferenciáján hétfőtől. Innováció. Kreativitás. Leadership. címmel október 2–4. között Kolozsváron szervezi őszi konferenciáját a Romániai Könyvtárosok és Közkönyvtárak Országos Egyesülete, házigazda az Octavian Goga Kolozs Megyei Könyvtár. Lesz olvasóklub, könyvbemutató, szakmai beszélgetések és előadások, külföldi könyvtárszervezési és -vezetési tapasztalatok megosztására is sor kerül a három nap alatt. A konferencia elsősorban a könyvtárosok és közkönyvtárakban dolgozók szakmai fóruma, ám az érdeklődő laikus közönség számára is nyitott. Október 2-án, hétfőn 16–18 óra között például látogatható a Goga-könyvtár központi székhelye és Hajnal negyedi kirendeltsége, majd este fél 7-től a Marasti téri központi székhelyen megtartják a Kolozsvári Olvasó Gáláját, ahol díjazzák a könyvtár leghűségesebb olvasóit. A részletes program a helyszínek megjelölésével megtalálható a könyvtár honlapján (bjc.ro).

 

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
 • Mi, hol, mikor
  Mi, hol, mikor
 • Mi, hol, mikor
  Mi, hol, mikor
 • Mi, hol, mikor
  Mi, hol, mikor
 • Mi, hol, mikor
  Mi, hol, mikor
 • Mi, hol, mikor
  Mi, hol, mikor
 • Mi, hol, mikor
  Mi, hol, mikor
 • Mi, hol, mikor
  Mi, hol, mikor
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

San Franciscóban betiltják az ...
Iraki elnök: Washington nem indíthat ...
Festmények filmen, film a Bohéméletben

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ