Mi, hol, mikor
Rendezvényajánló
Rendezvényajánló
Vissza

Mi, hol, mikor

ÁRKOSSY ISTVÁN kolozsvári születésű, Budapesten élő festőművésszel, íróval két alkalommal is találkozhatnak az érdeklődők a héten Kolozsváron. Május 15-én, kedden délután 6 órától a Kolozsvár Társaság vendége lesz, ahol Banner Zoltán művészettörténész és László Kálmán beszélget a meghívottal a Társaság székhelyén (Főtér 22 szám, II. emelet), a rendezvény házigazdája: Buchwald Péter. Másnap, május 16-án, szerdán délután 6 órakor a Bánffy palotában nyílik meg Árkossy István festészeti kiállítása, a tárlatot megnyitja és méltatja: Lucian Nastasă-Kovács, a Művészeti Múzeum igazgatója, Mile Lajos, Magyarország kolozsvári főkonzulja, Banner Zoltán művészettörténész, Szücs György, a Magyar Nemzeti Galéria tudományos főigazgató-helyettese, és Iakob Attila történész, a kiállítás kurátora.  

MŰVELŐDÉS ESTEK | MŰVELŐDÉS 70 – Ez év júliusában tölti fennállásának 70-ik évfordulóját a Művelődés folyóirat. A jubileumi rendezvényre május 17-én, csütörtökön 18.30 órától kerül sor a Györkös-Mányi Albert Emlékházban (Republicii/Majális u. 5 sz-m), ez alkalommal bemutatják a Művelődés 70 című mellékletet. Az összejövetelen a „Hogyan tovább, Művelődés?” tanácskozásra is sor kerül. Az eseményt Vákár István, Kolozs Megye Tanácsának alelnöke, valamint Rácz Éva, a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének elnöke köszönti. A Művelődés Estek keretében a Györkös Mányi Albert Emlékházban sorra kerülő esemény házigazdája Dáné Tibor Kálmán, a folyóirat főszerkesztője.

NYERGESTETŐ. A LELKIISMERET ÁGKERESZTES-KOPJAFÁS TEMETŐJE címmel tart előadást Balázs Lajos, a Sapientia EMTE oktatója a Kriza János Néprajzi Társaság székházában (Mikes/Croitorilor u. 15.) május 16-án, szerda du. 6 órától. Ezt követően az előadó azonos című kötetét méltatja Keszeg Vilmos egyetemi tanár. A rendezvény házigazdája: Jakab Albert Zsolt KJNT-elnök.

GURDJIEFF MOZGÁS ÉS SUZUKI MÓDSZER – A Shoshin Színházi Egyesület Gurdjieff tánc- és mozgásworkshopot szervez május 17-18-án, amelyre meghosszabbított határidővel május 16-a estig lehet jelentkeni. A workshopot Miloš Kecman szlovéniai tréner vezeti, aki így ír a mozgásokról: „Annak érdekében, hogy az emberek önmagukról tanuljanak, G. I. Gurdjieff – többek között –mozgássorozatokat hozott létre, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy fejlesszük a figyelmünket és tudatosságunkat. A végeredmény jótékony hatással van a relaxációs és fókuszáló képességünkre – és általánosságban az életünkre (javított testtudat; központosítás; figyelem és relaxáció közötti egyensúly; erőfeszítés és készenlét közötti egyensúly; a belső tér és a külvilág tudatossága)”. Bővebb információ, valamint a jelentkezési feltételek elérhetők a Shoshin Fb-oldalán (www.facebook.com/shoshin.theatre), honlapján (www.shoshintheatre.com), továbbá a 0737-346855 telefonszámon, vagy a shoshin.mail@gmail.com e-mail címen.

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
 • Mi, hol, mikor
  Mi, hol, mikor
 • Mi, hol, mikor
  Mi, hol, mikor
 • Mi, hol, mikor
  Mi, hol, mikor
 • Mi, hol, mikor
  Mi, hol, mikor
 • Mi, hol, mikor
  Mi, hol, mikor
 • Mi, hol, mikor
  Mi, hol, mikor
 • Mi, hol, mikor
  Mi, hol, mikor
 • Mi, hol, mikor
  Mi, hol, mikor
 • Mi, hol, mikor
  Mi, hol, mikor
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Börtönbüntetésre ítéltek több ...
A testet, lelket, közösséget fejlesztő ...
Jövő hét elejére elkészül az egyesülés ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ