Mi, hol, mikor
Rendezvényajánló
Rendezvényajánló
Vissza

Mi, hol, mikor

ÁLLJUNK MEG EGY SZÓRA – Az E-MIL és a Bulgakov Kávézó irodalmi beszélgetés-sorozatának vendége Balázs Imre József költő, irodalomkritrikus, egyetemi tanár. A meghívottal László Noémi költő, szerkesztő beszélget a Bulgakov Irodalmi Kávézóban november 21-én, kedden este 7 órától.

KOLOZSVÁRON TANULÓ MAGYARORSZÁGI DIÁKOK mutatkoznak be a Kolozsvár Társaság Fotó és Film sorozata keretében november 21-én, kedd délután 6 órától. Az est meghívottja Mizsei Szabolcs, a BBTE Film és Média Intézetének diákja. Beszélgetőtárs: Katona Zs. József. Helyszín: Főtér, 22.szám.

BMC-KATALÓGUS BEMUTATÓ A MINERVA-HÁZBAN – A kolozsvári képzőművészeti élet jelentős eseményének számított a Barabás Miklós Céh év eleji országos kiállítása, amelynek a Művészeti Múzeum és a Minerva Galéria nyújtott otthont. A százhetven képzőművész alkotásait bemutató, nagyszabású rendezvény most katalógus formájában kerül a nagyközönség elé. A Matei László grafikai szerkesztésében megjelent, kétszáz oldalas kötet az igényes képanyag mellett   céhtörténeti adatokkal is megismertet az előszóként szolgáló, bevezető írásokban, és betekintést nyújt egy országos kiállítás rendezésének műhelytitkaiba, gondjaiba, örömeibe. A kötetet Murádin Jenő művészettörténész mutatja be november 24-én, pénteken délután 5 órakor a Minerva-ház emeleti, Cs. Gyimesi Éva termében. Házigazda: Tibori Szabó Zoltán.

LÁTÓ NÍVÓDÍJAK – 2017-ben huszonharmadik alkalommal osztja ki a Látó szépirodalmi folyóirat szerkesztősége a lapban publikált szerzők közül válogatva évzáró nívódíjait. Huszonnégy év alatt több, mint 50 alkotó vehette át a vers, próza, esszé és debüt kategóriában az elismerést. A nívódíjak átadására a Látó Irodalmi Színpad és Játékok keretében kerül sor Marosvásárhelyen, december 9-én, szombaton, 18 órától a Yorick Stúdióban (Mészárosok bástyája). 2017-ben György Alida, Parti Nagy Lajos, Székely Örs és Szöllősi Mátyás veheti át a díjjal járó pénzjutalmat. 


EZ ÉRDEKELHETI
 • Mi, hol, mikor
  Mi, hol, mikor
 • Mi, hol, mikor
  Mi, hol, mikor
 • Mi, hol, mikor
  Mi, hol, mikor
 • Mi, hol, mikor
  Mi, hol, mikor
 • Mi, hol, mikor
  Mi, hol, mikor
 • Mi, hol, mikor
  Mi, hol, mikor
 • Mi, hol, mikor
  Mi, hol, mikor
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

San Franciscóban betiltják az ...
Iraki elnök: Washington nem indíthat ...
Festmények filmen, film a Bohéméletben

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ