Mezőgazdasági konferencia negyedik alkalommal Kolozsváron
Vissza

Mezőgazdasági konferencia negyedik alkalommal Kolozsváron

Negyedik alkalommal szervez mezőgazdasági konferenciát az Aranyosszéki Gazdák Egyesülete február 10-én, szombaton. Az eseményen a gazdák rendelkezésére álló pályázati lehetőségekről, támogatási rendszerekről és sikeres gazdák tapasztalatairól is szó esik.

A szervezők várják mindazok jelentkezését, akik részt kívánnak venni a gazdálkodással kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat ismertető konferencián. A hiánypótló eseményen a meghívott előadók külön foglalkoznak az ismert pályázati lehetőségekkel, a támogatási rendszerekkel, a földügyekhez, vállalkozási- és egyesülési formákhoz kapcsolódó jogi tudnivalókkal, valamint a magyarországi vidékfejlesztési lehetőségekkel. A konferencián sikeres vállalkozók is beszámolnak munkájuk során szerzett tapasztalataikról. A rendezvényre február 9-ig lehet jelentkezni a 0762-248-686-os telefonszámon vagy a kolozsgazda@gmail.com e-mail címen.

Az esemény helyszínéül a kolozsvári Kerék Csárda (Roata Faget) szolgál (Szent János út/Drumul Sfântu Ioan). A részvétel ingyenes.

A konferencia 10 órakor regisztrációval indul, 10.30 órakor Moldvay Ákos, az Aranyosszéki Gazdák Egyesületének elnöke, szervező és Mihály Ágnes , az Erdélyi Magyar Néppárt Kolozs megyei elnöke, társszervező köszönti a résztvevőket. 11.30 órakor a magyar földművelésügyi minisztérium határon túli programjait ismerteti Mészáros Balázs, Nemzetközi és Kárpát-medencei Kapcsolatok Főosztályától. 12 órakor György Mátyás, gazdasági igazgató beszél a Székelygyümölcs Egyesületről, 12.30 órakor pedig pályázati lehetőségeket ismertetnek. 13.30 órakor Kis Júlia, ügyvéd beszél a földügyekkel, vállalkozi és egyesülési formákkal kapcsolatos jogi tudnivalókról. 15.30 órakor Kovács István a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség támogatási rendszereiről értekezik, 17.30 órakor Hunyadi Attila Gábor történész beszél gazdaságtörténeti intézményi hagyatékunk (Hangya, EMGE, bankok) restitúciójának kérdéseiről és lehetőségeiről a 24. órában.  


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Júliusban kezdik a Békási út ...
Rendezvényajánló
Az amerikai filmakadémia kiáll korábbi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ