MESÉS TOVÁBBJUTÁS: CSOPORTKÖRBEN A CFR
Vissza

MESÉS TOVÁBBJUTÁS: CSOPORTKÖRBEN A CFR

A labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezők harmadik fordulójában a Kolozsvári CFR 1907 neves ellenfelet, a Celtic Glasgowot búcsúztatott, a skóciai katlanban 4–3 (1–0) arányban nyerni tudott.

A vasutasklub 1–1-re végzett hazai pályán, a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban, így feltétlenül gólt kellett lőnie a továbbjutáshoz.

Ezért Dan Petrescu együttese nem állt be védekezni, s Cipiran Deac révén gólt fejelt a 28. percben: Billel Abdel Omrani beadását továbbította a kapufára, onnan pedig a labda a hálóba pattant.

A skótok a második félidőben sorozatos rohamokkal próbáltak egyenlíteni, s az első negyedórában kétszer is megingatták a CFR védelmét, Forrest az 51., Edouard a 61-ben volt eredményes, s már a Celtic vezetett 2–1-re.De Románia bajnokcsapata nem adta fel: Omrani büntetőből egyenlített a 74. percben. Hidegzuhanyként ismét a házigazdák lőttek gólt (76. perc: Ryan Christie), de még ekkor sem esett össze a kolozsvári csapat: Omrani a 88. percben ismét betalált, majd a habot a tortán Geroge Ţucudean hatodik hosszabbításpercben elért elegáns átemelésgólja jelentette.

A CFR 1907 így 5–4-es összesítéssel lép tovább a BL rájátszásába, s mindenképpen csoportkörös: ha a Slavia Prágán is továbbjut, akkor a legjobbak közt, ha pedig búcsúzik, akkor az Európa Ligában.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Méltó elismerést sürgetett Tőkés László ...
Sporthírek röviden
ArteKino – ingyenes online ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ