Mérsékelt mennyiségű csapadék várható
Vissza

Mérsékelt mennyiségű csapadék várható

Október hatodikáig az időszaknak megfelelő hőmérsékleti értékek várhatók: nappal 22-23 Celsius-fokos maximumokra lehet számítani, de esős napok is lesznek, tájékoztatott ma az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Erdélyben 18-21 Celsius-fok körül alakulnak a nappali csúcsértékek. Az éjszakai minimumok az első héten azonban sokkal magasabbak lesznek, mint az előző héten, helyenként a 8-12 Celsius-fokot is elérhetik, meghaladva ezzel az időszaknak és régiónak megfelelő értékeket.

A második hét elején nőnek a nappali hőmérsékletek, de ezt követően enyhe lehűlés várható. Meglehetősen magas a valószínűsége a csapadéknak a jelzett időszakban, azonban csak szeptember 26-27-én lehet jelentősebb mennyiségre számítani.


A hegyvidéken az első héten a hőmérsékleti ingadozás nem lesz jelentős, és nagyjából az időszaknak megfelelő hőmérsékletek, 8-15 Celsius-fokos nappali csúcsok várhatók, míg az éjszakai minimumok csak 2000 méter fölötti magasságban esnek enyhén 0 fok alá. A szeptember 29-e és október 1-je közötti enyhe felmelegedést a jelzett időszak végén ismét lehűlés követi. Eső az egész jelzett időszak idején valószínű, de szeptember 24-e és 27-e között, illetve 30-a körül nagyobb az esélye a kiadósabb csapadéknak.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tánczos Barna szenátornál is ...
Indul magyar kilencedik osztály a ...
Varga Judit: folytatódhat az SZNT ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ