Mennyivel nőtt a Dacia eladása?
Vissza

Mennyivel nőtt a Dacia eladása?

Tavaly a Dacia 537 095 járművet adott el, 3,1 százalékkal többet, mint 2020-ban, és 6,2%-os piaci részesedést ért el Európában a magánszemélyeknek történő értékesítés szegmensében. Ilyen vonatkozásban első alkalommal lett a harmadik legkelendőbb márka ebben a szegmensben - derül ki a gépkocsigyártó vállalat ma kiadott sajtóközleményéből.

A dokumentum szerint külföldön a Dacia a legkelendőbb márka a magánvásárlók körében Franciaországban, és kilenc másik európai országban (Olaszország, Spanyolország, Portugália, Belgium, Ausztria, Lengyelország, Csehország, Magyarország és Horvátország) az első 5 legeladottabb márka között található, Németországban pedig az első 10 között szerepel. A Dacia Marokkóban is piacvezető.

A gépkocsigyártó a Sandero és a Duster modellek népszerűségének köszönheti sikerét.

Sanderoból 2021-ben összesen 226 805 fogyott el, ezeknek közel 90%-át a modell harmadik generációja képviselte. 2021-ben a Sandero már az ötödik egymást követő évben volt a legkelendőbb modell Európában az egyéni vásárlók körében, sőt egyes országokban az összes vásárlói kategóriában is ez volt a legkelendőbb modell. Ezzel a Sandero a tavaly a második helyre került Európában a legeladottabb modellek rangsorában.

Hasonló tendencia figyelhető meg a Dacia Duster esetében is, amely 2018-tól a legkelendőbb SUV Európában a magánvásárlók körében. 2021-ben összesen 186.001-et értékesítettek ebből a modellből, és ezzel a Duster meghaladta a kétmillió eladott darabot a 2010-es piacra dobása óta.


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ha látja Molnár Beátát, hívja a ...
Felerősödött a munkaerő-ingadozás, ...
Háborús sebek és történelmi helyek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ