Mennyibe kerültek Iohannis idei külföldi útjai?
Vissza

Mennyibe kerültek Iohannis idei külföldi útjai?

Az elnöki hivatal mai tájékoztatása idén az államfő összesen 21 külföldi úton vett részt, amelyek összesen több mint 16,6 millió lejbe kerültek.
Az államfő február 16-án Emmanuel Macron francia államfő meghívására Párizsban részt vett egy informális munkavacsorán, 17-én és 18-án jelen volt az Európai Unió és az Afrikai Unió csúcstalálkozóján Brüsszelben, 24-én pedig az Európai Tanács rendkívüli ülésén vett részt ugyancsak Brüsszelben.

Márciusban Klaus Iohannis részt vett a NATO állam- és kormányfőinek rendkívüli ülésén az Észak-atlanti Szövetség brüsszeli központjában, majd az Európai Tanács brüsszeli ülésén (március 24-25.).

Május 30-án és 31-én az elnök ismét Brüsszelben tartózkodott, az Európai Tanács rendkívüli ülése alkalmából.

Június 14-én az államfő részt vett Hágában a NATO-csúcstalálkozót előkészítő ülésen, június 20-án Lettországba, Rigába utazott a Három Tenger Kezdeményezés éves csúcstalálkozójára és üzleti fórumára, 23-án és 24-én részt vett Brüsszelben az Európai Unió és a Nyugat-Balkán vezetőinek találkozóján és az Európai Tanács ülésén, majd 28-a és 30-a között Madridban tartózkodott a NATO-csúcstalálkozó alkalmából.

Szeptemberben az elnök részt vett II. Erzsébet királynő temetésén Londonban, majd ő vezette a romániai delegációt az ENSZ közgyűlésének 77. ülésszakán New Yorkban. Egyesült államokbeli tartózkodása alatt San Franciscóba is ellátogatott.

Októberben részt vett az Európai Politikai Közösség első ülésén, majd az Európai Tanács informális ülésén Prágában (október 6-7.), valamint az Európai Tanács brüsszeli ülésén (október 20-21.).

November 7-én és 8-án az államfő jelen volt az egyiptomi Sharm El-Sheikh-ben megrendezett klímacsúcson, 11-én és 12-én pedig a párizsi békefórumon. November 23-án hivatalos látogatást tett Rigában, november 24-én Vilniusban, majd 25-én részt vett a litvániai Kaunasban megtartott nemzetközi szimpóziumon, illetve a litván, lett és lengyel elnök részvételével zajlott csúcstalálkozón.

Az államfő december 2-án és 3-án munkalátogatáson volt Athénban, december 6-án pedig részt vett a tiranai EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozón. December 14-én és 15-én Brüsszelben tartózkodott az EU-ASEAN csúcstalálkozón és az Európai Tanács ülésén

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iktatta jelöltségét Kelemen Hunor egy ...
Új légitársasággal Kolozsvárról ...
Több mint húsz hektáron égett le egy ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ