Menesztené a Környezetvédelmi Őrség vezetőjét Gavrilescu
Vissza

Menesztené a Környezetvédelmi Őrség vezetőjét Gavrilescu

A Környezetvédelmi Őrség Kolozs megyei vezetőjének lemondását szorgalmazza Gratiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter, mivel a szakhatóság illetékesei nem figyeltek eléggé, nem róttak ki a Kolozs Megyei Tanácsra kellő pénzbírságot a pataréti szeméttelep állapota miatt, amelyet már 2010-ben fel kellett volna számolni. A tárcavezető tegnap kora reggel ellátogatott a pataréti szeméttelepre, hogy személyesen győződjön meg a hordalék miatti földcsuszamlásról, majd szemügyre vette a hegytetőn álló félkész, működésképtelen szeméttározót is, amelynek uniós pénzből kellett volna megépíteni, ám a munkálatok kivitelezése évek óta húzódik.

Ezt követően a tárcavezető a prefektusi hivatalban közel egy órán át beszélgetett a Kolozs Megyei Tanács és a szakhatóságok képviselőivel, majd a sajtóval is közölte észrevételeit. 

– A környezetvédelmi tárca ellenőrzőtestülete által készített és közzétett jelentés alapján nyilvánosan követelem a Környezetvédelmi Őrség Kolozs megyei vezetőjének lemondatását. Sokkal több bírságot kellett volna kirónia a szabálytalanságok miatt, amit elmúlasztott. Kolozs megye az egyetlen olyan romániai megye, ahol nincs EU-konform hulladéktározó, és a szemetet Bihar és Hargita megyébe szállítják. Elfogadhatatlan, hogy a pataréti szeméttelep 2010-es bezárása óta nem történt semmi a helyzet rendezésére. Ez azt jelenti, hogy a helyi és a megyei önkormányzatok nincsenek tudatában a rájuk zúduló felelősségnek. Elrendeltem, hogy október 12-ig hozzanak létre ozmózis-telepet a hordalékos víz megtisztítására. Sajnálatosnak tartom, hogy a Kolozs Megyei Tanács elnöke nem volt jelen ezen a megbeszélésen. Ugyanakkor köszönetet mondok Vákár István alelnöknek, aki megtisztelt jelenlétével – közölte Gratiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter a prefektusi hivatalban tartott megbeszélést követően.

Vákár István szerint a korszerű szeméttározó megépítése törvényes okokból késik.  Ugyanakkor rámutatott: a hordalék eltávolítása mobil tisztítótelep működésbe hozásával is megoldható. 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Források: Lucian Șova iktatta ...
Brutális gyilkosság 30 lejért ...
Szex és erotika

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ