Menekülni próbáltak a migránsok Romániából
Vissza

Menekülni próbáltak a migránsok Romániából

A Temes megyei határrendészek tizenhat 16 iraki és szíriai migránst kaptak el, amikor megpróbálták illegálisan elhagyni az országot. Tizenketten közülük egy kamion áruszállító részén próbáltak elbújni.

A határrendészek vasárnapról hétfőre virradóra észleltek egy tizenkét fős csoportot Piski településen, akik elbújtak egy Törökországban forgalomba írt nyergesvontató áruszállító részén. Amikor a kamion elindult Arad felé, megállították a járművet, és a migránsokat a Temes megyei határrendészet székhelyén állították elő kihallgatásra.

A kamiont a török állampolgárságú, 47 éves V. S., aki a dokumentumok értelmében építőanyagot szállított Törökországból Románián át Németországba.

A határrendészek megállapították, hogy az illető személyek iraki és szíriai állampolgárok, 18–28 évesek, korábban valamennyien menedékjogot kértek Romániába, ám el szerettek volna jutni valamely nyugat-európai országba, ahol munkát akartak vállalni.

Kiterjesztve a nyomozást, azon a helyen, ahol ők felszálltak a kamionra, a határrendészek további négy személyre bukkantak, iraki állampolgárok, két férfi, egy nő és egy kiskorú, akik korábban szintén menedékjogot kértek Romániában.

A sofőr ellen migránscsempészet, az iraki és szíriai állampolgárok ellen pedig illegális határátlépésre tett kísérlet miatt indult eljárás.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Fordulók és fordulatok
Koprodukcióval folytatódik a ...
Három törvényért vállalt felelősséget ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ