Mely régiókban ér véget a kánikula?
Vissza

Mely régiókban ér véget a kánikula?

Másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adott ki a várható viharok miatt szombat estétől vasárnapig kilenc nyugati megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). Az ország déli, középső és keleti részében ugyanakkor a hőség miatt lesz másodfokú riasztás szombaton.

Másodfokú, narancssárga riasztás lesz érvényben Mehedinți, Krassó-Szörény, Temes, Arad, Bihar, Hunyad, Kolozs, Fehér és Gorj megyében a szombat délutántól vasárnap délig várható viharok, heves esőzések, gyakori villámlással és viharossá erősödő széllel, akár jégesővel kísért zivatarok miatt.

Mehedinți, Krassó-Szörény, Temes, Arad, Bihar és Hunyad megyében, illetve Kolozs, Fehér és Gorj megye hegyvidékein elsősorban szombatról vasárnapra virradóra várható özönvízszerű csapadék, rövid idő alatt 50–60, elszórtan akár 80–90 liter eső is lezúdulhat négyzetméterenként.

A Máramarosra, a Partium északi, Erdély nyugati és Olténia déli és keleti részére ugyanakkor elsőfokú, citromsárga riasztás lesz érvényben a hidegfront miatt ugyanebben az időszakban, itt a lezúduló csapadékmennyiség négyzetméterenként 25–30 néhol 50 litert tesz majd ki.

Az ország többi része egyelőre nem szabadul a hőségtől, a déli, középső és keleti vidékeken szombaton 9 és 18 óra között másodfokú, narancssárga hőségriadó lesz érvényben.

A legmelegebb Mehedinți és Dolj megyében lesz, itt akár 38–39 fok is lehet napközben.

Havasalföldön, Olténia északi és keleti részén, a Bánság déli részében és Moldova és Erdély legnagyobb részén szombaton elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés lesz érvényben a végét járó hőhullám miatt, itt 35–37 fok között alakulnak a napi csúcshőmérsékletek.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Négyéves programot fogadott el a MIÉRT ...
MTA: a székelység a magyar nemzet része
Lendületben a Fehér megyei néptánccsoportok

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ