Méltatlankodik Klemm az offshore törvény miatt - gyorsan, konzultáció nélkül fogadták el
Vissza

Méltatlankodik Klemm az offshore törvény miatt - gyorsan, konzultáció nélkül fogadták el

Gyorsan, hatékonyan, ám konzultáció nélkül, átláthatatlan módon fogadta el a bukaresti parlament a tengeri kőolajlelőhelyek törvényét - jelentette ki szombaton Barcarozsnyón Hans Klemm, az Amerikai Egyesült Államok (USA) bukaresti nagykövete.

„A törvényt július 9-én 15 órakor mutatták be először és 22 órakor már el is volt fogadva. Kétségtelen, hogy gyors és hatékony, ám megszegi a konzultációra és átláthatóságra vonatkozó összes előírást' - nyilatkozta a barcarozsnyói filmfesztiválon részt vevő diplomata.

Emlékeztetett: számos amerikai tőkéjű vállalat működik Romániában, amelyek nagyra értékelnék a kiszámíthatóságot.

„Mindig is arra ösztönöztem a román kormányt, hogy kiszámítható gazdaságpolitikát folytasson, akár adókról vagy törvényekről legyen szó, és a módosításokat átlátható módon, valós konzultáció után vezesse be” - hangoztatta Klemm.

A képviselőház plénuma június 9-én fogadta el a tengeri kőolajlelőhelyek törvényét. A tervezetet 175 képviselő támogatta, 30-an ellene szavaztak és 30-an tartózkodtak.

A törvény szabályozza kőolaj-koncessziós megállapodások tulajdonosai által a tengeri olajmezők feltárására, fejlesztésére és kiaknázására irányuló tevékenységét, valamint a tengeri olajszondák működését az Országos Ásványkincs Hatósággal (ANMR) kötött szerződésnek megfelelően.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Lángoló együttélés
Cannes – 56 alkotás, köztük 15 ...
Június negyedike a Trianonban - Hogyan ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Örökballagók
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Kedves végzősök!
  • Ballagás 2020 – otthon, lélekben ...