Megvédték Bocot a kolozsvári liberálisok
Vissza

Megvédték Bocot a kolozsvári liberálisok

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) Kolozs megyei szervezete szerint anyagi jellegű tévedés történt, amikor hivatalos pénzügyi jelentésekben az jelent meg, hogy a 2016-os helyhatósági választási kampányt Emil Boc, Kolozsvár polgármestere 100 ezer lejes adománnyal támogatta volna.

A kolozsvári liberálisok szerint Boc csak a fentebbi összeg felét, azaz 50 ezer lejt adományozott kampánycélra. A párt Kolozs megyei szervezete az 50 ezer lejes adományt továbbított a párt országos könyvelésébe és az Állandó Választási Hatósághoz. A politikai alakulat Kolozs megyei szervezete intézkedéseket fog foganatosítani, hogy a Hivatalos Közlönyben megtörténjen a helyesbítés, és a helyes összeg jelenjen meg – tudatták az illetékesek a sajtóval.

A kolozsvári liberálisok azt követően fogalmazta meg álláspontját, hogy a médiában is közzétették a Hivatalos Közlönyben is megjelent téves adatot - a PNL ugyanis megjelentette a Hivatalos Közlönyben a 2016-os magántámogatások összegét. Ennek megfelelően Gheorghe Muhschină, a part konstancai szervezetének 209 600 lejt,  Marius Bodea képviselő,a jászvásári szervezetnek  155 250 lejt, Carmen Harău a part vajdahunyadi fiókjának  141 150 lejt adományozott. Azok a párttagok, akiknek adománya meghaladta a bruttó minimálbér tízszeresét, összesen 18 415 492 lejt adományoztak. A PNL tagdíjakból 8 077 482 lejt gyűjtött be, ebből  846 707 lejt tesznek ki azok a tagdíjak, amelyek meghaladtak  tíz minimálbért.  2016-ban a PNL 1,1 millió lejt kapott kölcsönbe.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Sporthírek röviden
Svájc, ahol a vonat asztalán nem borul ...
Segítsünk Gál Antóniának!

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ