Megújult a Bethesda Gyermekotthon játszótere
Vissza

Megújult a Bethesda Gyermekotthon játszótere

Egy napsütéses tavaszi délutánon nagy nap köszöntött a Zsoboki Bethesda Gyermekotthon és Szórványközpont apró lakóinak életébe: az otthon épülete mögött átadták az immár harmadik alkalommal felújított játszóteret. A 23 éve működő intézményben eddig közel 500 gyermek nevelkedett és használta ki a játszótér nyújtotta szórakozási lehetőségeket.

A park adta kényelmet és vidámságot nemcsak az otthon kis lakói, hanem a településen élő 40 gyermek is élvezheti, ez összesen közel 100 csemetét jelent. Az otthon megépülését követően a játszótér először a németországi Murr település támogatásával jött létre. Szem előtt tartva, hogy a játékok természetes anyagból készüljenek, minden egyes elemét fából építették. Sajnos, az idő vasfoga nem kímélte a fát, így néhány év elteltével a hollandiai Wezep Ifjúsági csoport vállalta magára, hogy felújítsa azokat. Most ismét nagy szükség volt az újjáépítésre, amelyhez ez alkalommal az intézmény a BGA pályázati lehetőségét vette igénybe. Így a tavasz és a jó idő beköszöntével a gyermekeknek ismét biztosítva van a kikapcsolódási lehetőség az egésznapos tanulás után.

Az eddigi játékok közül felújították a csúszdát, az egyik hintát, a kis patakon átívelő hidat, a homokozót. A játszótér külleméhez igazodva négy darab, szintén fából készült hulladéktárolóval is gyarapodott az udvar. Tovább bővült még egy négyszemélyes és egy kétszemélyes hintával, két mászókával, egy libikókával, különböző fából készült játékokkal (vonat, repülő, hajó, hintaló). És hogy az étkezések elfogyasztása mellett a leckeírás is kellemesebb környezetben történjen, elkészült még egy nagy hatszögletű asztal padokkal körülvéve.

A délután folyamán a gyerekek lelkesen segédkeztek a játszótér és környezete takarításában, dekorálásában. A szalag átvágása után a gyerekek nagy lelkesedéssel vették birtokba a területet. S hogy még jobb legyen a hangulat, volt zene, apró édességek és finom bográcsos is, amit minden résztvevő jó étvággyal fogyasztott el. Mindenki ígéretet tett arra, hogy nagyon fog a játékszerekre vigyázni, hogy minél tovább élvezhessék az általuk biztosított szórakozási lehetőségeket.

BECSKE ADRIENN


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Csíkszeredai Régizene Fesztivál ...
Tüntetéssel fogadták Tăriceanut ...
Kortárs interetnikus művészeti tábor ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ