Megtört a jég, idegenben is nyertek a zilahiak
Vissza

Megtört a jég, idegenben is nyertek a zilahiak

Az alapszakasz utolsó fordulóját rendezték az A1-osztályban, a férfiaknál a 22. játéknapon eredetileg Zilahon kellett volna lebonyolítani az MRK–Dinamó találkozót, de a két klub beleegyezésével erre Bukarestben került sor, mivelhogy az ősszel is helycsere történt, akkor a piros-fehérek kérték a változást.

(erkedi, póka)

Az alapszakasz utolsó fordulóját rendezték az A1-osztályban, a férfiaknál a 22. játéknapon eredetileg Zilahon kellett volna lebonyolítani az MRK–Dinamó találkozót, de a két klub beleegyezésével erre Bukarestben került sor, mivelhogy az ősszel is helycsere történt, akkor a piros-fehérek kérték a változást.

A főváros szélénél található dobroeşti-i teremben lejátszott, 98 percet tartó mérkőzést a Meszes aljiak uralták, akik magabiztosan nyertek. Három idegenbeli kudarc után, végre megtört a jég, és a bajnokok mindhárom pontot elvitték Bukarestből, ahol nem volt épp olyan könnyű dolguk. Nikolaj Jelizkov bolgár edzőnek kezd meglátszani a keze nyoma, a szilágysági alakulat egyre jobban szerepel és egy elég gyenge időszak után megszerezték az első idegenbeli sikert. A bajnokok legjobb játékosai a brazil Dal Bosco, a szerb Filep Sztojkovics és a román válogatott Rareş Băleanu voltak. A Dinamónál  újból kitűnt a dési származású Marius Şoloc. A „hazaiaknál” még pályán volt egy dési röplabdázó, Bogdan Mureşan. Mindketten a LAPI neveltjei.

A zilahi együttes a táblázaton a negyedik helyet foglalja el és a következőkben a felsőházban folytatja szereplését. A szurkolók azonban sokkal jobb helyezést vártak kedvenceiktől, de javíthatnak a következő mérkőzéseken, ahol minden lehetséges.                         

Végeredmény: • Bukaresti Dinamó–Zilahi MRK 1:3 (–22, 19, –17, –16).

A Horia Demian Sportcsarnokban vereséggel zárt a Kolozsvári Universitatea Sportklub csapata, Răzvan Parpală és Lőtei Rómeó Attila tanítványai óriási küzdelemben maradtak alul a Nagybányai Ştiinţa Explorări ellenében. Az egy órát és 54 percet tartó küzdelem utolsó két játszmához hosszabbítás kellett, amelyben végül a máramarosiak bizonyultak higgadtabbaknak.

Végeredmény: • Kolozsvári Universitatea Sportklub–Nagybányai Ştiinţa Explorări 1:3 (23, –21, –30, –25).

További eredmények: • Krajovai U MSC–Bukaresti MSC 3:0 • Bukaresti Steaua–Nagybányai ISK 2. 3:0. Korábban lejátszották: • Temesvári ESK–Galaci Aracada 0:3 • Dési Egyesülés–Ploieşti-i Tricolorul LMV 2:3.

Az alapszakasz végeredménye: 1. Steaua 59 pont, 2. Ploieşti 55, 3. Arcada 52, 4. Zilah 43, 5. Buk. MSC 41, 6. Krajova 39, 7. Dinamó 28 (38:44), 8. Nagybánya 28 (35:47), 9. DÉS 27, 10. KOLOZSVÁR 14, 11. Nagybányai ISK 2. 7, 12. Temesvár 3.

A továbbiakban az 1–6. és 7–12. helyezettek körmérkőzésen, szintén oda-visszavágós alapon folytatják a küzdelmeket.

*

A hölgyeknél a Ciprian Dărnescu és Luminiţa Trombiţaş edzette kolozsvári egyetemistáknak szintén csak egy játszma jutott az élcsoportba tartozó Târgoviştei MSC ellen. Ezen a mérkőzésen is felcserélt pályaválasztóval játszottak, a Horia Demian Sportcsarnokban lebonyolított találkozó egy órát és 46 percet tartott.

Végeredmény: • Kolozsvári U NTT Data–Târgoviştei MSC 1:3 (20, –23, –20, –18).

Az alapszakasz 18., utolsó fordulójának további eredmények: • Marosvásárhelyi Medicina–Lugosi MSC 0:3 • Bukaresti MSC–Jászvásári/Iaşi-i Penicilina 3:0. Vasárnap bonyolítják le a Temesvári Agroland–Balázsfalvi Volei Alba mérkőzés, hétfőn játsszák a Bukaresti Dinamó–Bákói Ştiinţa találkozót.

A kolozsváriak 11. ponttal a 8. helyen végezték, az alsóházban folytatják.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Júliusban kezdik a Békási út ...
Rendezvényajánló
Az amerikai filmakadémia kiáll korábbi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ