Megoldódik az angol tantárgyverseny ügye – megígérte a tanügyminiszter
Vissza

Megoldódik az angol tantárgyverseny ügye – megígérte a tanügyminiszter

“Érvénytelennek tekinthetjük az angol nyelv és irodalom országos tantárgyversenyre vonatkozó, 2017/2380-as miniszteri szabályzat 3. bekezdésének 3. pontját, amely szerint a kisebbségi anyanyelven tanuló diákoknak is román nyelvű szöveget kell angolra, illetve angol nyelvűt románra fordítaniuk” – olvasható a Kisebbségi Oktatásért Felelős Államtitkári Kabinet sajtóközleményében.

A Kovács Irénke államtitkárral folytatott mai egyeztetést követően, az új tanügyminiszter, Valentin Popa ígéretett tett, hogy a szabályzat fent említett paragrafusát módosítani fogják oly módon, hogy az lehetővé tegye a kisebbségi anyanyelvről angolra, illetve angolról a kisebbségi nyelvre történő fordítást.

Az ígéretek szerint a hét végéig értesítik a megyei tanfelügyelőségeket a módosításról.

Ezek szerint azokban a megyékben is megszervezhetik a tantárgyversenyt, ahol az előző, diszkrimináló módosítás miatt, erre nem került sor. 

Kisebbségi oktatásért felelős államtitkárként, kollégáimmal együtt, nap, mint nap harcolunk a kisebbségi anyanyelven tanuló diákjaink jogainak tiszteletben tartásáért és a jó minőségű kisebbségi oktatásért, illetve támogatunk minden olyan kezdeményezést, amely a hátrányos megkülönböztetés megszüntetésére vonatkozik”– állítja Kovács Irénke államtikár.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Babérkoszorús örökség: családi ...
Egyenesbe kerülhet a kerékpárutak ...
Egy hét múlva kihirdetik a DiscoverEU ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A vádlottak padján
  • VIDEÓK - Magánház égett le Szászfenesen
  • A diplomátlan elit
  • Megnövelték a gyermekpénzt az RMDSZ ...
  • Szülő numeró 3