Meghosszabbították a személyi jövedelemadóról szóló nyilatkozat benyújtási határidejét
Vissza

Meghosszabbították a személyi jövedelemadóról szóló nyilatkozat benyújtási határidejét

Május 25-ét szabta meg a kormány a magánszemélyek számára a jövedelemadóról és társadalombiztosítási hozzájárulásról szóló egységes nyilatkozat benyújtására.
A 230-as egységes nyilatkozat benyújtásának határideje eredetileg március 15-e volt, keddi ülésén azonban a kormány május 25-ére módosította ezt a dátumot. „Számos civil szervezet kérte ezt, hogy biztosak legyenek benne, hogy mindenki időben benyújtja a formanyomtatványokat” – mondta sajtótájékoztatóján Florin Cîţu pénzügyminiszter.

A tárcavezető rámutatott: módosították a 2019/6-os rendeletet is, így az eredetileg 2020. február 1-je és március 31-e közötti időszak helyett február 8-a és június 31-e között lehet benyújtani az adóhátralékok átütemezésére vonatkozó terveket, ugyanakkor megszüntették az egymillió lejes összeghatárt, hogy bárki élhessen az átütemezés lehetőségével, akinek 2018. december 31-éig adóhátraléka volt.

A pénzügyminiszter bejelentette: dolgoznak azon, hogy ha egy cég számláit egy adónem be nem fizetése miatt zárolták, a hátralék befizetése után elektronikus úton, azonnal felszabadítsák.

EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nyári túrákon: Árnyas erdők, kék tó és ...
Csalogató a Szászsebes melletti ...
Októberi bakancslista Mátyás- és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ