Meghirdette az Örkény István drámaírói ösztöndíjat a PIM
Vissza

Meghirdette az Örkény István drámaírói ösztöndíjat a PIM

Közzétette a Petőfi Irodalmi Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (PIM – OSZMI) az Örkény István drámaírói ösztöndíj pályázati felhívását, amelyre 2021. február 15-ig jelentkezhetnek az érdeklődők.

Az Örkény István drámaírói ösztöndíj célja, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét és lehetőséget adjon fiatal pályakezdő drámaíróknak, akik eddigi irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolták vonzódásukat a műfajhoz.

Az ösztöndíj időtartama tizenkét hónap, a 2021. január és 2021. december 31. közötti időszak, amely során a pályázat nyertesei havi bruttó 200.000 Ft (megközelítőleg 2700 lej) értékű támogatásban részesülnek.

Pályázat benyújtására jogosult az az 1981. január 1-jét követően született drámaíró, aki a megpályázott ösztöndíj folyósításának időtartama alatt nem részesül központi költségvetési forrásból finanszírozott ösztöndíjban vagy államilag finanszírozott alkotói támogatásban.

Az ösztöndíjat egy teljes, új színdarab tervével lehet megpályázni, amely az ösztöndíj elnyerése előtt nem került publikálásra.

Az Örkény István drámaírói ösztöndíj részletes pályázati felhívása ide kattintva érhető el. 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Közel harmincezer vakcina érkezik ...
Boc túlfeszíti a húrt
CFR 1907: Vinícius fejese döntött Aradon

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ